Investiție reușită – Elsid Titu și-a redus consumul de energie electrică și apă

Elsid Titu a implementat în perioada 22 aprilie 2013 – 12 februarie 2014 proiectul “Reducerea consumului de energie electrică în sistemul gospodăriei de apă al SC Elsid Titu”, proiect cofinanțat de fondul European de Dezvoltare Regională, prin POR „Creșterea Competitivității Economice.”

În practică societatea a aplicat măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice, prin înlocuirea în procesul de producție a unor unități existente, cu unele noi și performante. Printre altele au fost modernizate o stație de apă rece, 4 stații de apă caldă, 1 stație ape menajere, 1 stație de apă caldă și rece pentru un cuptor de calcinare, achiziționându-se 39 de pompe noi, 7 dulapuri automate și 2 dulapuri de comandă, 2 turnuri de răcire moderne și 2 stații de dedurizare pentru aceste turnuri. Automatizarea pompelor a generat pe lângă reducerea consumul de energie asumat prin proiect și o reducere a consumului de apă.


Conform responsabilului de proiect Gabriel Gava (foto), societatea spera într-o reducere a  consumului de 15%, care să asigure o amortizarea a investiției în 7 ani de zile. Se pare, însă, că rezultatele obținute până acum sunt mult mai optimiste, având o reducere, în perioada de iarnă, de 20- 25% ceea ce ar putea genera o perioadă mai scurtă de amortizare.

Valoarea totală finanțată a proiectului este de 1,641 milioane lei, din care valoarea eligibilă 1,3 milioane lei (asistență financiară nerambursabilă – 546 de mii, bugetul de stat – 107 mii, contribuția Elsid – 987 de mii).


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca