Investiție reușită – Elsid Titu și-a redus consumul de energie electrică și apă

Distribuie:

Elsid Titu a implementat în perioada 22 aprilie 2013 – 12 februarie 2014 proiectul “Reducerea consumului de energie electrică în sistemul gospodăriei de apă al SC Elsid Titu”, proiect cofinanțat de fondul European de Dezvoltare Regională, prin POR „Creșterea Competitivității Economice.”

În practică societatea a aplicat măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice, prin înlocuirea în procesul de producție a unor unități existente, cu unele noi și performante. Printre altele au fost modernizate o stație de apă rece, 4 stații de apă caldă, 1 stație ape menajere, 1 stație de apă caldă și rece pentru un cuptor de calcinare, achiziționându-se 39 de pompe noi, 7 dulapuri automate și 2 dulapuri de comandă, 2 turnuri de răcire moderne și 2 stații de dedurizare pentru aceste turnuri. Automatizarea pompelor a generat pe lângă reducerea consumul de energie asumat prin proiect și o reducere a consumului de apă.

Conform responsabilului de proiect Gabriel Gava (foto), societatea spera într-o reducere a  consumului de 15%, care să asigure o amortizarea a investiției în 7 ani de zile. Se pare, însă, că rezultatele obținute până acum sunt mult mai optimiste, având o reducere, în perioada de iarnă, de 20- 25% ceea ce ar putea genera o perioadă mai scurtă de amortizare.

Valoarea totală finanțată a proiectului este de 1,641 milioane lei, din care valoarea eligibilă 1,3 milioane lei (asistență financiară nerambursabilă – 546 de mii, bugetul de stat – 107 mii, contribuția Elsid – 987 de mii).

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro