Începe școala! Care sunt condițiile în care elevii și studenții se vor întoarce în bănci

În urmă cu doar câteva minute, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la redeschiderea școlilor începând cu data de 08.02.2021, respectiv Semestrul al doilea al acestui an școlar.

Conform Președintelui, decizia de a redeschide școlile la începutul semestrului II este unanimă. Având în vedere contextul epidemiologic stabil în care ne aflăm, școlile vor fi deschise, însă acest lucru se va face după următoarele scenarii:

Scenariul Verde – Toate unitățile de învățământ din localitățile aflate în scenariul verde vor fi redeschise complet.

Scenariul GalbenGrădinițele se vor menține deschise, iar la școală vor merge doar cei din clasele 0-4 și cei din anii terminali, respectiv clasa a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Grădinițele rămân deschise, împreună cu școlile gimnaziale până la atingerea indicelui de răspândire al virusului de 6/mie – acesta fiind pragul de carantinare și de închidere completă a unei localități.

 

În ceea ce privește Universitățile, acestea au autonomie completă. Acest lucru presupune că decizia de a reveni sau nu la cursurile fizice aparține conducerii universității, acestea fiind libere și să se alinieze la scenariile propuse pentru învățământul preuniversitar.

 

Klaus Iohannis a mai declarat că în data de 02.02 va mai avea loc o ședință de consultări cu experții din educație și sănătate, dar, dată fiind evoluția pandemică la nivel național, acesta susține că la acea dată doar vor comunica oficial și definitiv scenariile precizate astăzi.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro