ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A FOST SĂRBĂTORITĂ ZIUA INSPECTORATULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Duminică, 13 septembrie 2015,  după săvârșirea Sfintei Liturghii, la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a deschis, în istorica Cetate de Scaun munteană, ceremoniile legate de sărbătoarea Zilei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență. Acestea s-au desfășurat în fața monumentului eroilor din Piața Tricolorului, fiind inaugurate de slujba de pomenire în memoria eroilor pompieri care și-au jertfit viața pentru neam, Biserică și țară.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa  a felicitat pe toți reprezentanții acestei instituții, cu ocazia comemorării celor 167 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, când pompierii au înfruntat cu hotărât curaj trupele otomane, acesta fiind evenimentul fondator al acestei arme, care mărturiseşte, peste secole, despre eroismul şi spiritul de sacrificiu al ostenitorilor ei, căci, apoi, de fiecare dată, aceştia şi-au dovedit patriotismul, spiritul civic şi ataşamentul faţă de valorile noastre naţionale. Inspectoratele pentru Situații de Urgență  reprezintă, alături de Biserica noastră străbună şi de alte instituţii ale statului, adevărate repere naţionale de stabilitate, încredere şi speranţă pentru concetăţenii noştri.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI
Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A FOST SĂRBĂTORITĂ ZIUA INSPECTORATULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

 • 15 septembrie 2015 at 15:01
  Permalink

  De ziua pompierilor ,la Targo

  Reply
 • 15 septembrie 2015 at 8:50
  Permalink

  Pe vremuri sloganul era ”nicio masă fără peşte”.Astăzi nimeni şi nicăieri nu se mai poate trage un pârţ fără popă…Măcar de ar fi mai omenoşi,că de altruism nu se ştie în tagma ăstora !

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro