Exercițiu ISU Dâmbovița. Suntem pregătiți pentru un seism cu intensitate de 7,2 pe scara Richter?

În data de 28.07.2021, începând cu ora 10.00, structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița desfășoară un EXERCIȚIU în cazul producerii unui seism de intensitate 7.2 pe scara Richter, cu epicentrul în Vrancea, resimțit puternic în județul Dâmbovița.
Este semnalată prăbușirea unor elemente de construcție la unul dintre blocurile situate în zona Sagricom ANL (Bloc B2), în fața bisericii, fiind surprinse multiple victime sub elemente de construcție prăbușite. Situația este raportată la blocul B2, fiind afectate și blocurile B1 și B3.
Obiectivul general al exercițiului este acela de verificare a reacției principalelor structuri cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremur, în cazul afectării puternice a unei localități sau zone din aceasta. Totodată, este testată viabilitatea Planului Roșu de Intervenție al județului Dâmbovița. Se urmărește, de asemenea și realizarea unei bune cooperări între structurile participante la intervenție.

Timp de 2 ore, salvatorii din cadru ISU Dâmbovița au efectuat excercițiul după un scenariu clar pentru a testa viteza și eficiența de reacție. În urma acestei acțiuni s-a demonstrat faptul că ISU Dâmbovița este oricând pregătit să intervină eficient în sprijinul populației în cazul unui cutremur cu magnitudine mare.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro