Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

EXCLUSIVITATE: De ce a plecat Blom România din Târgovişte?

Domnule director, de ce a renunţat Blom la Târgovişte?

Este greşit să spunem că Blom România a părăsit Târgoviştea. Blom are şi va avea aici sectorul de producţie grupat într-o nouă companie de sine stătătoare înregistrată fiscal tot la Târgovişte. Aceasta înseamnă 200 de angajaţi şi o sumă importantă plătită lunar către comunitate în salarii, impozite şi taxe. Blom România, de asemenea, rămâne cu sediul înregistrat fiscal la Târgovişte, chiar dacă am mutat restul activităţii în Bucureşti, mai ales că Blom România a devenit extrem de activă pe segmentul de consultanţă si asistenţă tehnică pentru managementul proiectelor de infrastructură de mediu părăsind unele segmente în care am activat. A fost o decizie strict legată de viitorul acestui business care, pentru a rezista, şi a fi profitabil are nevoie să se dezvolte pe o piaţă liberă, reală. Deci Blom nu a renunţat la Târgovişte.

S-a spus că Blom a „stors” o avere de pe piaţa dâmboviţeană, pe care acum o părăseşte. Este adevărat?

Este complet fals! Adevărul trist este că Blom România nu a câştigat bani la Târgovişte, ci a pierdut mai ales în ultimii 2 ani. Ciferele de afaceri realizate în Dâmboviţa nu acoperă nici măcar 5 % din volumul total care, în mod constant, în ultimi 3 ani s-a situat în jurul a 7-8 milioane de euro. Şi dacă a stat atât în oraşul nostru este şi datorită încrederii necondiţionate care mi-a fost acordată de către coducerea norvegiană a societăţii în speranta ca putem juca, chiar fiind stabiliţi in Targoviste, de la nivel egal cu integratorii de servicii profesionale din Bucuresti. Aş putea spune că am adus bani în judeţ prin proiectele pe care le-am implementat. Nu am luat, am dat! De aceea, subliniez, încă o dată, mutarea Blom este una stategică, pentru menţinerea stabilitatea şi profitabilitatea acestei societăţi în ţara noastră. Mai mult decât atât dezvoltarea activităţilor în 2011 si 2012 în Bucureşti va asigura o creştere semnificativă a cifrei de afaceri în acest an şi profit.

Vorbeaţi despre o piaţa liberă, reală? Nu există aşa ceva şi la Târgovişte?

Din păcate pentru Târgovişte, pentru Dâmboviţa în general ca şi în alte părţi, politicul sufocă piaţa de la nivel local, iar comunităţile ajung să trăiască exclusiv din bani dirijaţi politic. Aşa că devine foarte greu să menţii o afacere durabilă pe piaţa judeţeană.  Noi am încercat, ne-am străduit mult. Am adus plus valoare judeţului prin dezvoltarea unor competenţe deosebite, în care am investit, dar pe care nu le-am putut valorifica la adevărata lor valoare la Târgovişte. O putem face acum în Bucureşti şi în alte câteva mari oraşe, inclusiv pe pietele externe în interesul companiei, care înseamnă şi interesul celor 200 de oameni care au locuri de muncă în Blom, la Târgovişte.

 

 

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Blom România este o companie a grupului Blom, înfiinţat în 1954, în Norvegia. Blom România operează de mai bine de 8 ani pe piaţa naţională şi internaţională a serviciilor şi produselor de cartografie digitală, fotogrametrie, imagini oblice, scanare laser, sisteme informatice geografice, cadastru şi geodezie, urbanism, inginerie, consultanţă şi asistenţă tehnică pentru managementul proiectelor de infrastructura. Grupul Blom are companii în 16 ţări din lumea întreagă, iar Blom Romania conduce operaţiunile Blom din Estul Europei.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media