EXCLUSIVITATE: Andrei Plumb despre planurile sale pentru Târgovişte!

Cine e Andrei Plumb?

  În afară de clasicul “fiul Rovanei Plumb” sunt un tânăr care îmi doresc să realizez concret nişte lucruri care să aibă un impact pe nevoile cetăţenilor atât din Târgovişte, cât şi din judeţ. Am intrat în politică, având suportul familiei şi spun cinstit că cel mai mult în decizia asta a cântărit punctul de vedere al soţiei mele. Aşa cum am spus şi la prima conferinţă de presă, eu chiar o iubesc. Suntem de peste 10 ani împreună şi cred că e cel mai obiecitv şi aspru critic de opinie al meu. Am simţit că mă regăsesc foarte mult în politică, încă de anul trecut de când am venit să-mi sprijin mama, în primul rând şi apoi colegii de la locale, până la parlamentare. Ulterior, am constatat că am ajuns să-mi fac nişte relaţii de prietenie cu nişte oameni care nu au venit să mă roage anumite lucruri sau  pe care i-am rugat anumite lucruri, exceptând ceea ce aveam de făcut în campanie, ca fişă a postului, cu ghilimelele de rigoare.

 

Sunt părinţi care le spun copiilor – Să nu faci meseria pe care am făcut-o eu. A făcut şi Rovana Plumb acest lucru?

 Nu. Mi-a pus că atâta timp cât nu am făcut-o de râs, nu scot pe gură lucruri care pe care sunt conştient sau nu le cunosc îndeajuns, astfel încât să mi le asum, are încredere. Mai mult decât atât, în aceşti 29 de ani de viaţă am reuşit să-i dovedesc că, în momentul în care îmi pun ceva în cap, reuşesc să realizez într-un procent satisfăcător şi atunci nu, nu mi-a zis du-te din prima şi ia-ţi o funcţie.  De la ea am învăţat că totul se face prin construcţie, de la zero, nu pentru că mă cheamă cum mă cheamă, mi se cuvine nu ştiu ce poziţie, funcţie sau abordare. Totul e de la zero, pe bune. Sunt un tânăr care vine să se pună în slujba oamenilor de aici, în relaţiile pe care le am şi pe care mi le cultiv de vreo 13 ani, deşi acum 13 ani nu aveam vârsta legală pentru a munci am făcut multe acţiuni voluntare. De la 18 ani, am început să muncesc într-un cadru legal şi evident că şi remunerat. În momentul în care am decis să intru în partid, am renunţat atât la funcţia de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterale România-Turcia, pentru că am spus că într-un viitor pe termen scurt şi mediu vreau să-i conving pe toţi membri aceastei camere bilaterală de comerţ şi industrie să vină la Dâmboviţa şi să realizăm un parteneriat între ceea ce spuneam la conferinţă de presă că va fi, ca şi mesaj al meu, cu care doresc să mă identific pe scena politică şi în această nouă activitate a mea: “Împreună pentru Târgovişte, împreună pentru Dâmboviţa.”

 

Ce înseamnă “Împreună pentru Târgovişte, împreună pentru Dâmboviţa”?

 „Împreună pentru Târgovişte, împreună pentru Dâmboviţa” este sloganul meu vizavi de toate proiectele mele, că vor fi cu impact social, că vor fi cu impact economic, cu impact cultural, le voi realiza printr-un ONG, al cărui preşedinte membru fondator sunt. Actele sunt în curs de avizare. E o procedură legală, la judecătorie. Va fi o surpriză când o să îţi arăt statutul ONG-ului, pentru că suntem doi venetici, aşa cum spun unii din presa locală şi sunt doi de aici din Târgovişte, care mi-au zis domnule, noi chiar vrem să intrăm în partid şi le-am zis: nu pot să vă spun când o faceţi, pentru că eu, din câte ştiu, partidul, mai ales pentru unii care n-au avut coloratură politică, are uşile deschise atâta timp cât nu sunt certaţi cu legea şi cred în ideologia partidului.

Îmi doresc ca prin intermediul lui să mă menţin pe linia predictibilităţii pe care am reuşit să o impun şi să o transform ca şi mesaj către potenţialii parteneri pentru proiectele pe care vrem să le realizăm aici, deşi sunt multe. Nu vreau să dezvălui ca şi proiecte, pentru că, spun cinstit, e o agendă întreagă şi chiar am spus că domnul Ţuţuianu mi-a permis accesul în Biroul permanent Judeţean săptămâna trecută pentru a prezenta invitaţia pe care am primit-o de la un alt ziar local vizavi de un eveniment la care sunt cu toţii invitaţi şi atunci le-am spus că vreau să vin şi la următorul BPJ şi să-mi prezint agenda pentru perioada mai-decembrie 2013, ca să nu auzim apoi că nu ştiu cine se gândea.

 

Ştiu că a fost pentru mulţi o surpriză înscrierea în organizaţia Târgovişte, aţi avut parte şi de adversităţi?

 Nu. Am venit de ziua mea, aşa cum mi-am propus, cu colegul şi amicul meu Leo Badea, un om cu care m-am cunoscut mai bine pe perioada campaniei de la Referendum, respectiv parlamentare, un om care m-a chemat şi mi-a pus asta e procedura. Mi-a adus fişa, am scos buletinul. Din campania de la parlamentare, toată lumea credea că domiciliez în Comişani şi probabil de asta au crezut că o să fiu membru de Comişani. Nu, sunt membru la  Târgovişte.

 

Ce legătură are Andrei Plumb cu Târgovişte, cu Dâmboviţa? De ce aici?

 Părinţii mamei mele, bunicii care m-au crescut, de la un an au avut grijă să mă aducă în Buciumeni de Dâmboviţa, zona de nord şi evident că treci prin Târgoviște, care este din punctul meu de vedere un izvor de multă cultură şi istorie, de bună calitate. A fost capitala Ţării Româneşti.. Eu cred că, din punctul acesta de vedere, sunt multe lucruri care nu au fost până acum promovate nici măcar la nivel de regiune. Are un potenţial uriaş. Din punctul meu de vedere, e o provocare raportat la ceea ce am învăţat să gestionez, la ceea ce am învăţat să construiesc, pentru că în zona de bussiness, din care provin, lucrurile le-am făcut de la zero, având un istoric, evident, vizavi de relaţionare, dar credibilitatea mi-am căptătat-o prin natura activităţilor pe care le-am întreprins, nu numai prin intermediul numelui.

 

Cum vă poziţionaţi faţă de liderii politici dâmboviţeni?

 În primul rând, pe cei de la USL îi invit să fie alături de mine în această campanie de promovare a unor proiecte pe careeu le identific în primul rând cu nişte nevoi reale ale societăţii din Târgovişte, cât şi din Dâmboviţa. Evident că dacă o să pun pe agendă cinci proiecte cu impact direct pe Târgovişte şi două pe judeţ o să înceapă să iasă tot felul de speculaţii şi de vorbe. Eu cred că dacă faci ceea ce-ţi place cu adevărat şi te regăseşti în activitatea profesională pe care o desfăşori zi cu zi, ai şi capacitatea de a te înconra de nite oameni în primul rând de caracter şi în al doilea rând cu oarecare experienţă vizavi de domeniul pe care îl reprezintă. Putem forma o echipă cu rezultate. Nu simt că aş fi o miză pentru liderii celorlalte partide politice astăzi, însă evident că vin să fac o construcţie. Evident că, spre exemplu, dacă vii să faci o acţiune şi vrei să promovezi acea acţiune, te duci să ceri ajutor, avize şi ai nevoie de avize cu respectarea cadrului legal şi cu interpretare pozitivă din punct de vedere politic. Dar nicidecum nu m-aş simţi la mâna unuia sau a altuia. Ţine de fiecare. Acum eu cred vă, cu cât eşti mai deschis, cu atât mai mult ai de câştigat. Imi doresc să rămân asociat PSD, fiindcă eu cred foarte mult în actualul președinte, în Victor Ponta şi în modul în care a realizat această construcţie, atât la nivel de USL, cât şi la nivel de PSD. Dacă ne uităm al ultimele materiale din presa locală, am văzut titluri: Stan da, Ţuţuianu ba.

Cu domnul preşedinte Ţuţuianu mă cunosc de ceva vreme. Îl repect. Simt respectul şi din partea dumnealui, avem o relaţie bazată de sinceritate, transparenţă ţi bineînţeles că dumnealui are un cuvânt de spus dar, din punctul meu de vedere, sper, îmi doresc şi simt un om suficient de deschis la minte astfel încât să  pună umărul la toată această iniţiativă, împreună pentru Târgovişte, împreună pentru Dâmboviţa.

Faţă de Cristi Stan. Bun, e şeful meu direct, ca şi organizaţie, dar nu am simţit şi nici nu mi-aş dori să cred că voi putea simţi la un moment dat, vizavi de poziţionarea mea pe scena politică de la Dâmboviţa, o stare de disconfort sau neînţelegere a anumitor acţiuni care, dacă au un rezultat pozitiv, sunt un câştig pentru partid. Ulterior pentru oamenii care s-au implicat în materializarea acelor proiecte. Eu le am deja bine setate. Nu vreau să par lispit de modestie. Ştiu foarte clar ce am de făcut anul acesta. Mă bazez pe sprijinul colegilor, indeiferent de funcţiile pe care le au. Până la urmă forţa noastră vine de la oameni. Dacă oamenii nu sunt convinși de acţiunile noastre, atunci nu vom mai avea sprijinul lor.

 

Se vehiculează că proiectul asta este de fapt o rampă de lansare pentru primăria municipiului. Urmăriţi o candidatură?

 Am auzit că vreau europarlamentare, că vreau  vicepreşedinte la judeţ, apoi la TSD, la municipiu. Până la urmă, am rămas la membru de partid. Eu cred că Târgoviştea şi târgoviştenii au nevoie de un om indiferent de sex, vârstă, culoarea politică, care să le arate că este direct interesant de nevoile lor. Înţelegându-le nevoile, poţi identifica soluţiile. Dacă nu eşti preocupat de nevoi şi vrei doar carieră politică şi CV, atunci automat nu cred că oamenii mai îngurgitează simple mesaje politice. Dacă ele nu au în spate acţiuni, contrucţie. Nu poţi să vorbeşti de etajul doi, dacă nu ai turnat fundaţia şi atunci cu asta cred că am spus totul.

 

Cum comentaţi ceea ce se întâmplă la nivelul primăriei municipiului, legat de acuzaţiile care i se aduc primarului şi condamnare cu suspendare?

 Din câte informaţii am reuşit să culeg eu vizavi de CV-u actualului primar al Municipiului Târgovişte şi sunterm în săptămâna patimilor, şi eu spun despre mine că sunt un om care îl are pe Dumnezeu în suflet şi cu frică de Dumnezeu, vizavi de vârstă nu e o distanţă foarte mare între noi, nu mă pot regăsi în zona de acţiuni pe care înţeleg că dumnealui le-a întreprins şi de unde i s-au tras toate aceste plângeri. Evident că fiecare trebuie să-şi asume ceea ce face, însă din punctul meu de vedere, a dori răul cuiva, cu sau fără  voia acelei persoane, rişti să ajungi la proverbul “cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. Înclin să cred că atunci când va fi o competiţie, doamne fereşte din motive de incompatibilitate sau pentru că a venit termenul intrăm în campanie şi suntem obişnuiţi să facem asta, îmi doresc ca târgoviştenii să aibă parte de o competiţie şi să voteze în aşa fel încât să înceapă să şi simtă că în Târgovişte se poate trăi şi altfel decât s-a trăit până acum. Ştiu că sunt doar vorbe în momentul de faţă. Nu poţi face primăvară cu o floare, dar cred în contrucţie, că aşa am fost crescut, să realizez şi să dovedesc lucruri prin contrucţie, nu prin vorbe.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro