Electroaparataj Târgoviște vrea să anuleze decizia de închidere a societății

Acționarii Electroaparataj (ELJ) au fost convocați, pe 4 decembrie, să decidă o revenire asupra deciziei de închidere a companiei.

Electroaparataj Târgovişte – Salariaţii au semnat pentru încă două săptămâni de grevă generală

Pe ordinea de zi propusă pentru 4 decembrie se găsesc următoarele puncte: -Constatarea faptului că, de la data adoptării Hotărârii nr. 1 din data de 11.06.2019 a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății („Hotărârea nr. 1/11.06.2019”), nu a fost făcută către acționari nicio repartiție din activul Societății, aferentă procedurii de dizolvare a Societății.

-3. Revenirea asupra punctului 4 al Hotărârii nr. 1/11.06.2019, care va înceta să mai producă orice efecte de la data adoptării hotărârii aferente prezentei convocări.”

La finanlul lui august, compania anunța că Tribunalul Dâmbovița a dispus suspendarea executării Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor nr. 1 / 11 iunie 2019 prin care s-a aprobat dizolvarea societății conform prevederilor art. 227 al. 1 lit. d) din legea 31/1990.

Conducerea Electroaparataj Târgoviște susținea, la data AGA din iunie: „Având în vedere decizia angajaților Electroaparataj S.A. de a continua greva, precum și decizia ABB – care și-a ridicat deja o parte din matrițele utilizate în procesul de producție, acționarii Electroaparataj S.A. au decis să voteze în favoarea închiderii societății.  Această situație se datorează Sindicatului Valahia – un sindicat specializat în pătrunderea în companii în care nu sunt probleme, captarea muncitorilor prin mesaje extrem de persuasive, declanșarea de greve și formularea de solicitări cărora unele companii nu le pot face față.”

Principalele revendicări ale salariaţilor erau: creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăti compensatorii în caz de disponibilizare, prima Paşte/Crăciun 650 lei, prima de vacanţă – 1.200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi.

 

Sursa:financialintelligence.ro

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro