Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

După 10 ani, cititorii scriu Gazeta Dâmboviței! Vasile Lupașc

În urmă cu 10 ani, Gazeta Dâmboviței publica primul material. După 10 ani, avem 40 576! În acești 10 ani, am pus pe primul plan cititorii. Iar astăzi, ei scriu Gazeta Dâmboviței!

 

În democrație, rolul presei este unul uriaș.

Presa este principala sursă de informare a publicului larg și, mai important, este cea care trebuie să lanseze în societate dezbateri pe anumite teme de interes comun, este cea care trebuie sa coaguleze inteligențele din diferite domenii pentru binele  general.

Când scriam, acum 10 ani, în numărul inaugural al Gazeta Dâmboviței  mă gândeam mai mult la rolul informativ și cultural al ziarului ce tocmai se năștea. Componenta pur democratică părea de la sine înțeleasă și nu avea nevoie de argumentare.

Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de oamenii cultivați și informați care semnează articolele și editorialele Gazeta Dâmboviței.

În condițiile în care întreaga omenire traversează o pandemie groaznică, iar in  fruntea celor ce încearcă să gestioneze  această perioada dificilă în România există oameni care susțin ca dreptul la opinie, chiar și în cazul medicilor, ar trebuie interzis, rolul unui ziar independent devine esențial.

Partidele politice și ele se reîntorc către o practică absolut ridicolă care naște constant ”lideri luminoși”, ”patrioți adevărați” și alte dihanii de genul acesta.

Doresc colectivului  Gazeta Dâmboviței ani mulți înainte și puterea să rămână independenți în aceste timpuri marcate de un delir planetar și de o ofensivă a totalitarismului cum nu credeam să mai trăiesc după 1989.

 

Vasile Lupașc, scriitor și istoric

 

După 10 ani, cititorii scriu Gazeta Dâmboviței! Alin „Coiotu” Dincă

După 10 ani, cititorii scriu Gazeta Dâmboviței! Eugen Florea

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media