DSP confirmă focarul de scarlatină despre care Gazeta Dâmboviței a scris în această dimineață

Distribuie:

DSP Dâmbovița a confirmat focarul de scarlatină despre care publicația noastră a relatat în această dimneață. Existența unui focar la Grădinița 16 din Târgoviște a făcut obiectul unei sesizări din partea unui părinte. Conform DSP ar fi vorba de trei cazuri, în timp ce părinți vorbesc de cinci, în cadrul aaceleiați unități de învățământ.

 

COMUNICAT DE  PRESA

 

In data de 11 octombrie 2017, D.S.P. Dambovita a fost informata de catre medicul de medicina scolara despre apartitia a doua cazuri de scarlatina la grupa mijlocie a Gradinitei cu Program Prelungit numarul 16 din Targoviste.

In acest context, prin personalul de specialitate din Compartimentele Boli transmisibile si igiena scolara, s-au verificat:

-modul de supraveghere zilnica a starii de sanatate a copiilor prin efectuarea triajului epidemiologic de catre medicul de colectivitate;

-indeplinirea atributiilor specifice personalului medico-sanitar, conform metodologiei de supraveghere a scarlatinei;

-conditiile igienico-sanitare, precum si stocurile de produse biocide, materiale de curatenie si a modului de utilizare a acestora.

Nu au fost constatate deficiente.

In cursul acestei dimineti, a fost confirmat un al treilea caz de scarlatina, intrunindu-se conditiile declararii unui focar de colectivitate. A fost demarata ancheta epidemiologica preliminara si au fost dispuse si alte masuri specifice pentru limitarea focarului.

In data de 12.10. 2017, cu ocazia controlului efectuat in unitate de care inspectorii Serviciului de Control in Sanatate Publica, s-au constatat urmatoarele:

-gradinita este curat intretinuta in toate spatiile utilizate

-in unitate exista materiale de curatenie, detergenti si produse biocide in cantitate suficienta care sunt utilizate conform procedurilor de lucru.

-au fost efectuate operatiuni de dezinfectie a intregii unitati cu prestator autorizat.

S-au facut recomandari privind intensificarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie in unitate, aerisirea frecventa a salilor de grupa ori de cate ori copiii desfasoara activitati in alte spatii, cresterea concentratiilor de produse biocide utilizate, cu supravegherea modului de preparare si utilizare a acestora, supravegherea si trierea zilnica a copiilor la intrarea in colectivitate, educatia sanitara a parintilor, personalului gradinitei si prescolarilor, in vederea limitarii focarului de scarlatina.

DSP Dambovita, va recolta probe biologice de la cazurile suspecte si contactii febrili si/ sau cu angina eritematoasa, conform Metodologiei de Supraveghere a Scarlatinei in Romania.

Unitatea de invatamant va fi sanctionata contraventional pentru neanuntarea la DSP Dambovita a modificarilor intervenite in structura functionala a acesteia.

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro