ortooxacell kiss2022.gif Flax

TÂRGOVIȘTE: Scarlatină la grădinița 16! Un părinte a dezvăluit că există un focar nedeclarat

Mai mulți copii care învață la grădinița nr. 16 din Târgoviște au ajuns în spital cu scarlatină. Tatăl unei fetițe,  internate în Spitalul de Urgență Târgoviște, a sesizat Direcția de Sănătate Publică a județului, pentru că, spune acesta, instituția de învățămât nu a luat măsurile profilactice și nu a declarat focarul de scarlatină. Bărbatul, Radu Gabriel Toma, este un cunoscut voluntar al  Special Olympics Romania, care ajută la integrarea copilor cu dizabilități prin încurajarea acestora să practice diverse sporturi. Toma este angajat ISU Dâmbovița, la SMURD.

Radu Gabriel Toma spune că s-au strâns până acum 5 cazuri, de la începutul cursurilor, iar grădinița nu a declarat focar deși era obligată după primele 3.  Scarlatina este o boală cauzată de o bacterie – streptococul beta-hemolitic de grup A. Pentru scarlatină nu există vaccin, iar bolnavii trebuie, obligatoriu, internați în Spital.

Din ciclul victima este de vina va prezint cazul fiicei mele Andreea care este in spital cu o frumoasa scarlatina contactata la Gradinita Nr 16 Targoviste.
Dupa modelul romanesc ne facem ca luam masuri, asa s-a procedat si dupa primul caz de scarlatina din clasa. Mai concret , dupa ce am fost anuntat ca este caz confirmat de scarlatina , nu am mai dus copilul la gradinita in ideea ca se vor lua masuri pentru prevenirea si combaterea imbolnavirii cu scarlatina conform procedurii,, Metodologia de supraveghere scarlatina ,, emisa de catre Directia de Sanatate Publica.
Mai precis trebuia sa se recolteze tuturor contactilor exudat si sa li se administreze tratament profilactic pana la sosirea rezultatelor de laborator, plus monitorizarea timp de 10 zile . Lucru care nu s-a intamplat . Dupa o saptamana, in care am stat acasa ,am reluat activitatea si la doua zile SURPRIZA -un nou caz de scarlatina in grupa. La doua zile de la acest fapt fata mea a avut primele simptome, respectiv temperatura,gat inflamat. Dupa alte doua zile am ajuns la Spitalul Judetean Targoviste sectia Boli infectioase cu semne clare de scarlatina, fapt care a dus la internarea ei. 
In salon cu ea era o alta fetita de la gradinita ei internata cu acelasi diagnostic si colega ei de grupa . Un total de 3 copii de la Gradinita nr 16 Targoviste cu scarlatina. Luand in considerare si primul caz din clasa si inca unul al unui baiat de la alta grupa s-a ajuns la un total de 5 cazuri. 
Starea de focar a fost declarata abia dupa al 4-lea caz contrar metodologiei care spune ca se declara stare de focar dupa al 3-lea caz confirmat. 
Se pare ca la capitolul acte gradinita sta super bine acoperita de raportul incheiat de catre medicul arondat unitatii de invatamant , care spune ca s-au luat toate masurile de prevenire, inclusiv monitorizarea termica a starii copiilor la grupe. FALS ! FALS ! FALS ! La grupa Andreei nu s-a monitorizat absolut nimic !
Din cauza tratarii cu superficialitate a acestei situatii si a neindeplinirii obligatiilor ce le revine personalului de conducere al gradinitei astazi am depus o reclamatie la DSP Targoviste pentru a se lua masuri . 
E prima reclamatie din viata mea dar faptul ca NOI suntem de vina si ca dreptatea se afla numai la ei , m-a facut sa iau aceasta decizie. 
Este pacat ca o gradinita care are cadre bine pregatite, care ofera curatenie si mancare de calitate sa-si pateze emblema din cauza unei situatii de acest gen.”  a scris tatăl pe pagina sa de faccebok.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media