Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Făt băiat = sarcină cu probleme?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Grija gravidei ca sarcina să decurgă în cele mai bune condiții este ceva firesc și parcă niciodată nu este prea multă, dată fiind diversitatea problemelor care pot apărea pe parcursul celor 9 luni. Pe lângă sfaturile medicului care urmăresște sarcina și care sunt fundamentate științific, se strecoară multe atenționări de la cei din jur, referitoare la cazuri din auzite, care pun pe jar viitoarele mămici. Ca să discernem posibilul de imaginar, am abordat periodic mituri din popor legate de sarcină în subiectele rubricii noastre.

Pentru astăzi am întrebat medicul specialist despre posibilitatea ca riscul unei sarcini cu probleme să fie mai mare când fătul este băiat. Răspunsul a fost categoric: „Nu știu de unde mitul acesta. Eu, în practică, nu l-am întâlnit. Chiar este o poveste. Aș putea spune că fetele se maturizează mai devreme decât băieții, într-o sarcină prematură, la 7 luni, ele se comportă mai bine. Este o observație din practică, fără fundament științific. Sexul copilului nu influențează evoluția sarcinii”, a specificat dr. Andrei Tomescu, medic ginecolog cu peste 20 de ani de experiență.

Cât privește grijile, recomandăm viitoarelor mămici o informare adecvată și o comunicare deschisă cu medicul care urmărește sarcina, pentru a elimina sau atenua neliniștile.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media