Costi Ana înfrățește Pucioasa cu un oraș turistic din China, cu milioane de vizitatori anual

Pucioasa vrea să învețe cum se face turism de la chinezii din Yangshuo, un oraș turistic important din regiunea Guangxi, regiune cu care Consiliul Județean Dâmbovița a inițiat o serie de colaborări. Primarul orașului de sub Patrana face parte dintr-o delegație dâmbovițeană și a semnat un acord de parteneriat cu  Jiang Chunhua, primarul din Yangshuo.

De ce Yangshuo?! Răspunsurile vin rapid! Pentru că este o stațiune cu același specific ca și Orașul nostru. Pentru că, deși au “doar” 320.000 de locuitori, anul trecut au avut 14 milioane de vizitatori(!!!) si mai ales pentru că, în ciuda peisajelor extraordinare, atracțiile locale de top sunt unele create de “mâna omului” printre care și un spectacol pe raul Le din vecinătate, spectacol ce atrage aproape 5000 de vizitatori unici zilnic! Sigur, acest parteneriat nu aduce peste noapte beneficii, dar in niciun caz nu produce prejudicii“. a precizat edilul Pucioasei cu privire la acest parteneriat.

Yangshuo este un oraș foarte popular pentru incredibilul peisaj carstic, dar și pentru răurile și munții săi. La acestea se adaugă temple, dar și cafenele și baruri în care turiștii se simt extraordinar. Orașul a dezvoltat o rețea complexă de transport accesibilă tuturor categoriilor de turiști, dar și o infrastructură turistică formată din hoteluri, pensiuni și ghizi specializați. Turiștii  pot opta pentru transportul rutier, cel feroviar, dar și pentru autobuze, biciclete și transportul pe apă. O atracție deosebită o reprezintă pescuitul cu cormorani. Multe agenții de turism oferă clienților excursii cu barca pentru a vedea pescarii locali folosind o tehnică străvechi dîn care folosesc păsările pentru a pescui.

Experiența partenerilor chinezi este foarte solidă și vreau să o valorificam! Mai mult, pentru a pregăti investițiile ce sunt cuprinse în Masterplanul de turism, cred că în primul rând trebuie să aflăm ceea ce vrea piața de profil, ceea ce își doresc turiștii și sunt foarte convins ca rezultatele cercetărilor specialistilor chinezi sunt valabile și în cazul nostru!(…) Trebuie să constientizam cu toții  că o stațiune aflată în anonimat, precum Pucioasa, nu poate renaște peste noapte fără sprijin.” a mai spus Ana.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro