DJ 714, deschis oficial pe anumite tronsoane. Problema regimului drumului, semnalată de senatorul USR PLUS, Dragoș Popescu

Poliția rutieră a anunțat, astăzi, că anumite tronsoane din DJ 714 au fost deschise oficial circulației publice. În munte are loc în acest weekend un festival organizat de Consiliul Județean Dâmbovița.

“Pe parcursul acestei zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița, alături de reprezentanți ai administratorului drumului județean 714, au efectuat verificări pe acest sector de drum, constatându-se că se poate circula în condiții de siguranță între kilometrii 22 (+900) – 24 (Cabana Bolboci), respectiv de la kilometrul 34 până la Stațiunea Padina-Peștera, astfel fiind dispusă deschiderea circulației rutiere pe aceste tronsoane de drum.

Precizăm faptul că, în urma acelorași verificări efectuate de polițiștii de la Serviciul Rutier, aceștia au dispus ca pe drumul județean 714, în continuare să se mențină închisă circulația rutieră între kilometrii 5 – 22 (+ 900 m), întrucât nu sunt întrunite condițiile necesare pentru a se circula în siguranță.

Pentru a preîntâmpina evenimentele negative, polițiștii recomandă tuturor persoanelor care participă la acest festival, să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială și regulilor de circulație pe drumurile publice.” a transmis IPJ.

În cursul acestei zile, chestiunea deschiderii lui DJ 714 a fost una din întrebările adresate autorităților de către senatorul USR PLUS, Dragoș Popescu.

“Astăzi începe Festivalul Peștera-Padina organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și care se va desfășura până duminică, 25 iulie.

Președintele CJD a anunțat că “se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.
Astfel, weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la festival”.

Realitatea este că accesul către festival se face pe un drum închis de către poliție circulației publice încă din 2016. De ce? Pentru că nu este un drum sigur. Mai mult, bucata de drum pe care doritorii sunt invitați să o folosească alternativ (partea dreaptă a lacului Bolboci), este drum forestier în administrarea Direcției Silvice.

Accesul auto spre platoul Peștera-Padina, unde are loc festivalul, se face, începând de la intersecția DJ 713 A (dinspre Cota 1000) cu DJ 714, exclusiv pe un drum închis circulației publice.

Voi solicita răspunsuri de la instituțiile responsabile la următoarele întrebări:

Către CJD – Cum garantați, în calitate de administrator al drumului oficial închis, circulația în siguranță a participanților la festival? Cum ați informat cetățenii că accesul către festival se face pe segmente de drum închise publicului, prin urmare pe propria răspundere? Ce măsuri ați luat pentru a bloca accesul pe un drum închis care pune în pericol siguranța oamenilor?

Către Instituția Prefectului Dâmbovița – Având în vedere hotărârea 135/ 20.07. 2021 a CJSU, în ce locuri vor fi montate indicatoare pentru interzicerea deplasării pe DJ 714? Cum asigurați blocarea accesului pe un drum închis circulației publice din motive de siguranță?

Către Direcția Silvică Dâmbovița – Segmentul de drum forestier de pe partea dreaptă a lacului Bolboci, aflat în administrarea Direcției Silvice, este deschis circulației publice? Vă rog să îmi trimiteți dispoziția/ hotărârea prin care acesta a fost (re)deschis circulației publice.

Către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Drumul Județean 714 este închis circulației publice? De cât timp și din ce motive? Ce măsuri veți lua pentru informarea cetățenilor și asigurarea accesului în siguranță al participanților la festival pe platoul Peștera-Padina?”

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro