Localitatea Bezdead, ”vitregită” de apa din rețea. Vezi ce spune primarul:

img431Problemele cu apa în localitatea Bezdead le dau de furcă atât locuitorilor racordați la sistem, care sunt nevoiți să care apa din fântâni pentru treburile din gospodării, cât și administrației locale, care face demersuri către toate instituțiile abilitate, pentru identificarea unor soluții la această problemă.

Primarul Teodora Anghelescu spune că a depus deja adrese însoțite de documentația aferentă la Consiliul Județean, Prefectura Dâmbovița și Compania de Apă, pentru că este nevoie ca problema apei să se rezolve.

Potrivit edilului, chiar dacă zilele trecute a plouat, problema apei din localitate nu s-a rezolvat, pentru că sursa de apă nu mai face față consumului, iar albia râului a secat și este nevoie de intervenții în cadrul unui proiect bine realizat, care să asigure din acest punct de vedere localitatea pe termen lung.

Primărița din Bezdead mai spune că nu se poate ca localitatea să aștepte la nesfârșit să fie inclusă pe POS Mediu II, pentru apă și canalizare, de către Compania de Apă, unde, din economiile făcute pe POS Mediu I se pare că alte localități s-au încadrat deja.

S-au vehiculat posibile soluții pentru această problemă, una dintre ele fiind aducerea apei de la Barajul din Pucioasa, lucru care, spune Teodora Anghelescu, ar însemna, însă, ca drumul județean să fie din nou dat peste cap.

O altă soluție, agreată de primărie ca fiind cea mai potrivită, este cea a aducțiunii de la Gâlma, pe drumul de la Buciumeni.

Se ia în calcul și ca primăria să depună un proiect pe PNDR, dar primarul din localitate spune că ar fi nevoie de specialiști avizați, pe care primăria nu îi are la acest moment.

Ar fi nevoie de aducțiune, de extindere a rețelei și pe urmă de canalizare”, spune primarul Teodora Anghelescu, potrivit căreia o parte din localitate nu este racordată încă la sistemul public de apă.

Se pare că astăzi președintele CJD a spus că va vorbi cu reprezentanții Companiei de Apă și, împreună cu ceilalți responsabili în acest sens, se va proceda la identificarea celei mai bune soluții.

În ultimele zile, s-a dat drumul la apă dar raționalizat și nu se știe pentru cât timp, pentru că sursa a secat.

Până se va rezolva această problemă, mare parte din cei aproximativ 4500 de locuitori din localitatea Bezdead nu au altă soluție decât să spere că nu vor seca fântânile și să aștepte cisternele cu apă aduse de Inspectoratul Județean de Jandarmi, așa cum s-a întâmplat ultima oară pe 15 august, de Sfânta Maria.

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Localitatea Bezdead, ”vitregită” de apa din rețea. Vezi ce spune primarul:

  • 31 august 2015 at 9:35
    Permalink

    ieri am fost la magura si nu au avut apa decat 4 ore si aia prea putina
    nu cred ca este corect fata de varstnici sa fie pusi sa care apa de la puturile vechi din sat, care pentru unii dintre ei sunt si la aproape un km distanta

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro