De luni, până joi… LUMEA  PE  SCURT! Sinteza știrilor săptămânii, sub semnătura senior editorului Ionuț  CRISTACHE

Distribuie:

Vedeți România, este o țară plină de flaute și de artiști nobili… Flaute cu vârf de aur și găuri multe, cât mai multe… Priviți în jurul nostru, e atâta vitejie războinică, încât se face noapte, în plină zi, copacii cresc cu rădăcinile în sus, norii se aștern peste asfalt, iar autostrăzile se lungesc cu o sută de kilometri, în fiecare dimineață.

                                                                   @@@

Luni, 31 august…  @ Am citit că lacul de acumulare de la Pângărați, aflat pe cursul Bistriței, în județul Neamț, a devenit o groapă de gunoi, datorită spiritului civic al localnicilor și prin „grija” turiștilor sosiți prin locurile de un pitoresc aparte. @ Timișoara, care urmează să fie Capitală Culturală Europeană, este deja un eșec anunțat, probat cu documente evidente și triste. @ În Prahova, orașul Slănic ar putea deveni un nou teritoriu pe care trenul a pierdut lupta cu microbuzul. @ Un senator a reclamat o situație scandaloasă care s-ar fi petrecut în Sectorul 3 al Capitalei, „un om a leșinat pe stradă, iar mașina de măturat a trecut cu peria peste el”. @ Medicii de la Urgențe, din Ploiești, reclamă probleme grave, din cauza dotărilor mizerabile, a birocrației și a lipsei de colaborare cu celelalte spitale din județ; ei au scris că „este rețeta sigură pentru un potențial malpraxis”. @ Uniunea Europeană atrage iarăși atenția asupra tăierilor ilegale de păduri din România, în timp ce politicienii din țară se întrec în declarații mincinoase. @ Oferită în dar de către moștenitori, o școală care este monument istoric a fost lăsată în paragină de către autoritățile locale. @ La Suceava, doi angajați  de la  DSP n-au purtat mască, în momentul în care încercau să stabilească „contacții” unui mort de covid-19. @ Teatrele independente din România au cerut sprijin financiar de la guvern. La Buftea, cu toată pandemia, s-au cheltuit mii de euro pentru ziare de propagandă, pentru consultanță IT și pentru administrarea unor site-uri. @ Pe facebook, zeci de pagini cu proprietari ascunși plătesc publicitate politică la început de campanie electorală. @ Prefectul Capitalei a constatat încetarea mandatului primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, plecat din PSD-ul de origine. @ Premierul supraviețuitor moțiunii fâsâite a PSD anunță că „la începutul anului școlar, Ministerul Educației nu va putea cumpăra mai mult de o treime din cele 250 de mii de tablete“, iar doamna cu pepsiglasul, Monica Anisie, solicită premierului României „demiterea președintelui ONAC și vreau reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație”. Cornelia Nagy a fost numită, în acea funcție, de guvernul Dăncilă. @ Candidata la primăria Iași, Cosette Chichirău, de la USR, vorbește despre investiții și despre lipsa autostrăzii care să lege Moldova de restul țării și zice că „nu depinde nimic de autostradă, așa de tare, nu ne încurcă cu nimic”. @ Mai aflăm că reabilitarea blocurilor din Sectorul 2 e făcută de o asociere de firme abonate la contracte de pe vremea lui Onțanu, iar una dintre companii a fost fondată de fratele actualului viceprimar al Sectorului 2, candidatul susținut de PSD. @ În fine, o polițistă de la Economic este acuzată de DNA pentru șantaj, după ce i-ar fi cerut esteticianului Vitalie Stan 15.000 de euro pentru o pacientă nemulțumită de operația acestuia.

Marți, 1 septembrie… @ Am citit că Maricel Păcuraru, care este patronul de la Realitatea TV, ar fi fost surprins intr-o ședință zicând: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi, înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”. @ Compania Națională Aeroporturi București a avut în primul semestru al anului 2020 pierderi de 27,4 milioane lei. @ Doamna de… pepsiglas,  Anisie, a fost întrebată dacă își dă demisia pentru lipsa tabletelor: A răspuns: „Am realizat eu o astfel de achiziție?”. Mai spune că Ministerul Educației și-a îndeplinit atribuțiile privind achiziționarea celor 250.000 de tablete pentru învățământul în format online. @ Spitalul din Câmpina nu are medic la Primiri Urgențe pe turele de zi, din cauza lipsei de personal. @ Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a împărțit personal taloane cu pensia mărită: „Este o chestiune de normalitate ca pensiile să fie distribuite la timp, in fiecare lună”, a spus demnitarul liberal, la început de campanie electorală. @ Am mai citit despre laserul de la Măgurele, că ar putea fi îngropat de corupție, chiar dacă, aflăm, comunitatea internațională e cu ochii pe cel mai ambițios proiect din România. @ Lacul Nuntași a ajuns un imens deșert: „dacă nu se iau urgent măsuri, Delta va dispărea în zece ani”. @ Marcel Ciolacu i-a dat afară din partid pe patru dintre parlamentarii PSD care au lipsit la moțiune. Carmen Dan a fost iertată, deocamdată. @ Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost surprins de camera unui motociclist, în timpul accidentului în care autoturismul lui a gonit pe contrasens sute de metri. @ Un imbecil a agresat sexual trei femei pe stradă, într-o singură noapte și a fost condamnat cu suspendare. „Am vrut să o fac geloasă pe prietena mea”, i-a spus atacatorul judecătoarei. @ La Spitalul Județean din Ploiești este o situație care pare fără ieșire: 63 de pacienți covid și non-covid sunt înghesuiți într-un izolator destinat primirii a 17 bolnavi. Un medic a declarat că „stau acolo și 48 de ore”. @ Șeful Poliției din Eforie a luat mită de 300 de lei pe zi pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă. Banii erau încasați, în anumite zile, chiar lângă sediul Poliției, se spune într-un comunicat DNA. @ Direcția Servicii Publice Iași zice că a redus cheltuielile cu paza, care s-au dublat. @ Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage de la conducerea Poliției Române: „Am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliției Române și MAI într-un moment în care țara are nevoie de liniște”; a mai avut însă timp, într-un fel de reglare de conturi, să-l detașeze pe celebrul comisar Radu Gavriș la Harghita, de la Poliția Capitalei.

Miercuri, 2 septembrie… @ Răfuiala clanurilor de romi de la Craiova are și reacții din interior: „Poliția știa, dar n-a făcut nimic. Va mai curge sânge”, declară unul dintre cei implicați în scandal. @ Ca în campanie, PSD si ALDE vor .reintroduce în Parlament majorarea pensiilor cu 40%. [email protected] Tot electorală, un candidat PSD și-a dat jos pantalonii și i-a arătat fundul gol și, apoi, penisul unui bărbat care l-a întrebat dacă fură motorină din stocul primăriei. @ Continuă lipsa de omenie în pandemie, românii imunizați refuză să doneze plasmă pentru bolnavii de covid-19, iar lipsa donatorilor face ca mulți bolnavi în stare gravă să nu poată fi tratați. @ Tot dintre „delicatețurile” campaniei, fiul unei primărițe din Giurgiu l-a mângâiat cu vorbe alese pe contracandidatul mamei sale: „Te îngrop, dă-te în morții      mă-tii!”… @ Am citit că generalul în rezervă Vasile Bucinschi a plagiat teza propriului doctorand, pentru a deveni profesor universitar. @ Turismul românesc a fost la jumătate față de anul trecut, în vârf de sezon, adică în luna iulie, deși ministrul liberal al economiei crede altceva, dar numai el crede… @ „Circulă” deja pensiile uriașe pe care le încasează Mitică Dragomir, Petre Roman și Anghel Iordănescu, candidații lui Firea la Consiliul General al Capitalei. @ În 2017, în țara noastră au fost 1,5 omucideri la suta de mii de locuitori, dublu față de media europeana, triplu față de Franța și Germania, iar România este în topul celor mai violente țări din Uniunea Europeană. @ Senatoarea Roxana Pațurcă, tocmai exclusă din PSD, pentru că a lipsit de la moțiunea de cenzură, s-a înscris în PNL, convinsă de doctrina noului partid și de… soțul ei, care este primar PNL. @ S-a publicat și lista șefilor din Poliție, care au fost „pensionați” de interlopi în ultimii ani, sub marca „rolul clanurilor din Poliție”. @
Într-un material video,  președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma a criticat promisiunile „din gunoaie” ale contracandidatului pentru președinția CJ Vrancea, Marian Oprișan, deși, în 2012, domnul liberal avea numai cuvinte de laudă față de baronul celebru din Vrancea. @ Suceava are un candidat special  la primărie, adică umoristul popular Bobo, apărut pe scena de la iUmor, care a fost membru PNL, dar, zice, munca lui nu a fost apreciată. @ Dacă guvernul a refuzat mărirea salariilor cadrelor didactice, PSD vrea să le dea 2000 de lei net lunar, în perioada pandemiei; nu-i doare gura, zice un dascăl, tot nu sunt la guvernare, ar fi peste 400 de milioane de lei lunar, în plus. @ Primarul, încă, Daniel Florea vrea să ofere vacanțe la mare pensionarilor, „nu e pomană electorală, mai spune, sunt programe sociale la care nu renunț”. @  O lege votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț en gros cu motorină și 900 de firme vor fi scoase de pe piață. @  Un proiect de lege adoptat de Senat vrea pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare pentru cei care defăimează drapelul României sau imnul nostru național.

Joi, 3 septembrie… @ Un bolnav de covid  a sunat de 69 de ori, în două zile, la DSP Ilfov și nu i-a răspuns nimeni; a fost contactat după ce cazul său a apărut în ziarul  Libertatea. @ Am citit că 3.500 de școli din România nu sunt arondate unui cabinet de medicină școlară, dar Nelu Tătaru spune că „există cadrul medical care va fi în școală și care va iniția împreună cu DSP-ul o anchetă epidemiologică, în condițiile în care avem suspiciune de prezența SARS-CoV-2″. @ O doamnă, profesoară de Limba Română și consilier al Ministrului Educației, face greșeli flagrante într-un manual de Limba Română; Virginia Rențea semnează și ghidurile anti-Covid. @ Ioan Albu, fostul prefect al Constanței, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni. @
Am citit că Rafinăria Lukoil le-a „livrat” ploieștenilor de 14 ori mai mult hidrogen sulfurat decât limita legală, apoi le-a mulțumit pe Facebook pentru înțelegere. @ Primarul PNL din Titu se folosește de copiii de la fotbal pentru campania electorală, iar edilul zice că: „nu i-am pus eu”. @ Mai citesc și că instanța a dispus demolarea unui bloc construit ilegal pe spațiul verde, pe șoseaua Giurgiului din Capitală. @  Parchetul Militar a reclamat faptul  că SPP nu a anunțat accidentul provocat de ofițerul său, șofer al ministrului Bode, liberal. @ Un candidat la Consiliul Local Baia Mare, de pe listele lui Cătălin Cherecheș, s-a dus să-și ia Bac-ul înainte de alegeri, dar a fost prins copiind. @  Bombele legislative din Parlament detonează știrea că PSD obligă Guvernul Orban să scoată bani pentru pensii și alocații mai mari. @ La Iași, s-au organizat chermeze cu mici și bere de către PSD, iar măștile și distanțarea socială nu au existat. @ Am citit și despre un record de atribuiri directe: Primăria Sectorului 5 a dat patru contracte într-un minut, iar valoarea lor se ridică la aproape 90.000 de euro. @  Se spune că  2,3 milioane de români riscă să se infecteze cu noul coronavirus, pentru că afaceristul canadian Michael Topolinski nu a livrat în termen cele 115 milioane de măști medicale contractate de Ministerul Sănătății pentru suma de 73,6 milioane lei. @ În fine, aflăm că
România are cea mai mare rată a deceselor covid din UE, raportate la populație.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro