DÂMBOVIŢA: Zeci de copii deprind tainele învăţăturii în grădiniţa din container

În satul dâmboviţean Cârlăneşti, comuna Vârfuri, copii iau primul contact cu sistemul de învăţământ românesc într-un container metalic. Micuţii locuiesc într-unul din satele izolate ale judeţului şi ajung la şcoală pe o potecă prin grădini pentru că drumul s-a rupt în vară în urma unei alunecări de teren şi nu a mai fost reparat. Tot în grădină e şi toaleta.

Iarna asta a fost cruntă pentru sat. Mulţi copii nu au mai ajuns la grădiniţă pentru că potecile din grădini au fost acoperite cu zăpădă, accesul fiind foarte greoi. Pe alţii, părinţii au preferat să îi ţină acasă, containerul fiind încălzit cu un calorifer electric şi un radiator, care nu fac faţă gerului. Singura care s-a străduit să ajungă mereu a fost educatoarea care merge kilometri buni pe jos, deşi face cursuri adesea doar cu  2 – 3 copii, care locuiesc aproape de container.

„Este o poveste veche şi bine-cunoscută. Soluţia, în cazul în care se va găsi, nu trebuie aplicată de Inspectoratul Şcolar, pentru că investiţiile la nivel local le face comunitatea locală. Noi sperăm să se găsească o încăpere construită pe pământ. Condiţiile de funcţionare sunt la nivel de avarie sau la nivel de excepţie, în nici un caz ceva ce ne dorim să se permanentizeze.”, a declarat Inspectorul General, Sorin Ion.

Primarul comunei, Petre Iuga este depăşit de situaţie. Deşi e primar de ani buni, localitatea e adâncită tot mai mult în probleme şi sărăcie, din care nu pare a scăpa prea curând.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro