DÂMBOVIȚA: Două persoane private de libertate le-au vorbit elevilor despre cum au ajuns după gratii

Comunicat de presă

Dincolo de aparențe” la Penitenciarul Găești

            Astăzi, 22 martie 2019, în intervalul 10-12, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Proiectului de prevenire a delicvenței juvenile “Dincolo de aparențe”. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

Întalnirea s-a adresat elevilor Școlii Gimnaziale Aninoasa și ai Scolii Gimnaziale Comișani, care au avut ocazia să poarte discuții despre problemele specifice adolescenților/ tinerilor, alegerea grupului de prieteni, consecințele apartenenței la un anturaj nepotrivit, consumul de substanțe interzise etc.

La activitatea de astăzi au participat două persoane private de libertate, care își  execută pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul Găești. Elevii prezenți la această întâlnire având posibilitatea să asculte poveștile de viață ale unor deținuți, cauzele care au condus la comiterea de fapte antisociale de către aceștia și cum pot fi prevenite anumite comportamente infracționale.

Activitatea are ca obiectiv valorificarea potenţialului educativ al experienţelor de viaţă al deținuților, prin transmiterea unor mesaje antiinfracţionale tinerilor, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă în şcoală, creşterea  gradului de informare a tinerilor elevi de liceu despre răspunderea penală a minorilor, consecinţele imediate suportate de un minor în această situaţie şi o minimă pregătire juridică antiinfracţională, formarea unor atitudini de rezistență la presiunea grupului şi modalităţi de selecție a anturajelor fără risc infracțional.

Cu deosebită stimă,

 

Comisar şef de penitenciare Gheorghe ANGHEL,

Director

Penitenciarul Gaesti


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro