Dacian Cioloş şi soţia sa, voluntari în MagiCamp, la Brăneşti, alături de supravieţuitori din Colectiv

FOTO: Delia, copilul care îl îmbrăţişează pe Cioloş, şi-a sărbătorit aniversarea celor 14 ani, împliniţi în perioada în care a stat în tabară

Dacian Cioloş şi soţia sa au fost voluntari în tabăra înfiinţată de Vlad Voiculescu (ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş), la Brăneşti, în judeţul Dâmboviţa – MagiCamp. Tabăra se adresează copiilor bolnavi de boli grave sau care au trecut prin accidente. Tabăra atrage anual voluntari din întreaga ţară, care contribuie atât financiar, cât şi prin participarea la anumite programe educative care se desfăşoară aici.

Dacian Cioloş a participat la activităţile din tabăra destinată grupei copiilor care au trecut prin accidente cu arsuri grave. Aici a reîntâlnit-o pe Adina Apostol, rănită grav în incendiul din  Colectiv şi pe care Cioloş a vizitat-o în timpul spitalizării într-o unitate medicală din Belgia, dar şi pe Alice Tiaru, supravieţuitoare din Colectiv, pe care fostul premier o vizitase la Spitalul de Arşi din capitală. Ambele sunt voluntari MagiCamp şi îi ajută pe copii să treacă peste traumele emoţionale lăsate de foc.


Valerie Cioloş, Adina Apostol, Dacian Ciloş

„De multă vreme intenționam să merg să văd copiii de la Magicamp pe care Vlad și Melania, având o mulțime de voluntari inimoși alături, îi reîmpacă cu viața și-i ajută să-și regăsească zâmbetul după ce au trecut sau chiar încă trec prin momente grele chiar și pentru un adult.

Această ultimă serie a taberei din acest an a primit copii care au suferit accidente prin arsuri. Printre voluntarii care lucrau cu copiii am avut surpriza plăcută să le întâlnesc pe Adina și Alice, ambele supraviețuitoare ale accidentului de la Colectiv. Pe Adina am vizitat-o la un spital din Bruxelles iar pe Alice la un spital din București acum mai bine de un an și jumătate. Acum, au venit in tabără pentru a transmite din forța lor psihică și din iubirea lor pentru viață acestor copii care se uitau la ele – nu exagerez- ca la niște îngeri coborâți printre oameni cu suferința lor cu tot.

M-am întors de la MagiCAMP cu bucurie în suflet, fericit să cunosc oameni a căror frumusețe depășește orice imperfecțiune a lumii în care trăim. Pentru astfel de oameni, împreună cu astfel de oameni, nimic nu este imposibil. Am găsit la MagiCAMP dovada și convingerea că niciun sistem nu e mai puternic decât visele noastre și hotărârea de a face o lume mai bună.” a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de facebook. Postarea sa are peste 15 000 de like-uri şi sute de mesaje de la internauţi, în majoritate covârşitoare apreciative la adresa fostului premier.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “Dacian Cioloş şi soţia sa, voluntari în MagiCamp, la Brăneşti, alături de supravieţuitori din Colectiv

  • 10 septembrie 2017 at 17:07
    Permalink

    Niste romani adevarati care merita admiratie sincera.Ei fac ceva.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca