CREVEDIA: Celebrul veterinar Victor Drăgolici și soția sa s-au retras din activitate. Un cuplu tânăr a preluat activitatea

Moment inedit la Crevedia, unde a fost oficiată recent cununia cuplului de medici veterinari nou instalați în comună. Cei doi tineri soți înlocuiesc în activitate tot un cuplu de veterinari care a profesat în localitate 48 de ani.  Noii medici au venit în comună anul trecut, când s-a efectuat de fapt schimbul între generațiile de veterinari, doamna Tina și domnul Victor Drăgolici predând ștafeta tinerilor Ana Gabriela (fostă Neacșu), respectiv Ilie Sorin Junior. Vechea generație de medici veterinari a participat și la cununia civilă a generației tinere, care a venit să le preia locul în comună, semn că pe lângă sfaturile profesionale, aceștia au primit și câteva sfaturi despre viața în cuplu. Familia Drăgolici a profesat în comuna Crevedia încă din anul 1973.

Am fost extrem de onorat și de bucuros să-i întâmpin pe tinerii medici veterinari și mai ales să le oficiez căsătoria. Cu și mai multă bucurie le-am semnat acetele pentru eliberarea buletinelor de Crevedia. Comuna noastră are nevoie de oameni tineri, profesioniști, care să aducă un suflu nou, modern, avangardist și să pună umărul la dezvoltarea comunei noastre”, a declarat primarul Florin Petre.

Medic veterinar practician cu aplicaţe în mica chirurgie, inventator şi publicist, Victor Drăgolici ( n. 1935),  a văzut lumina zilei în comuna Siseşti, locul de naştere al academicienilor din famila Siseşti, unul agronom şi altul medic uman. A urmat cursurile Scolii Tehnice Veterinare, a absolvit Facultatea de Medicină Veterinaă din Bucureţti ( 1967) şi a susţinut doctoratul (1979). După absolvirea Facultăţii a profesat la Circumscripţiile Sanitare Veterinare, Vedea (1967 – 1970), Ghimpaţi (1971 – 1973) şi Crevedia, de unde s-a pensionat.  Ca practician a făcut parte din corpul medicilor veterinari convocaţi de Mircea Movanu, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare pentru a combate febra aftoasă în judeţul Timiş (1969) şi pesta porină clasică la ISCIP Cocioc (1971). La sediul crcumscripţiei a amenjat o sală de operații modernă. A inventat şi brevetat aparatul pentru respiraţie artificială la animale mari, absorbţia in vivo a lichidelor AGV şi instrumente chirurgicale pentru intervențiile chrurgicale pe animale. Acesta este autor a numeroase studii și articole de specialitate.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro