COVID-19: Se interzice majorarea prețurilor la utilități, prin Ordonanță Militară. Nu și la alimente.

Se emite o nouă Ordonanță  militară cu numărul 4. Măsurile se referă cu precădere la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, prețurile la utilități, regimul de izolare și carantina, dar și situația șoferilor de TIR

Pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, modificările sunt:
– între orele 11-13: operatorii economici care desfășoară activități comerciale vânzare permise prin ordonanțele anteriore (produse sanitare, de strictă necesitate sau alimentare) vor facilita accesul cu prioritate al acestor persoane;
– persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot circula întreaga zi pentru tratament oncologic, planificat, dializă, cu deplasare prin mijloace proprii/ale familiei/mijloace de transport sanitare speciale;
– deplasarea în afara locuinței se poate face între orele 20-21 pentru nevoile animalelor de companie și domestice. Nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Cei care sunt în izolare la domiciliu, dacă încalcă izolarea, intră în carantină și vor suporta toate cheltuielile, iar  cei care nu respectă carantinarea, vor intra încă 14 zile în carantină, suportând chetuielile aferente.

Transportatorii cu peste 2,4 tone/personalul aeronavei care intră în țară pot alege între trei poțiuni: angajatorul le asigură un loc unde să fie izolați între curse, ori se izolează împreună cu familia fie la domiciliu, fie în spațiul asigurat de Primărie contra-cost.

Conform noii ordonanțe primăriile vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocuri și vor face dezinsecție în lifturi și spații comune.

Prețurile la energie electrică, termică, gaze, alimentare cu apă, carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi.

Interdicția pentru grupul mai mare de trei din O.M. 3 se aplică exclusiv pentru pietoni, nu și pentru transportul public de persoane.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro