Corina Gârleanu, şefa APIA, motivul pentru care Ţuţuianu convoacă mâine USL-ul!

Corina Alexandrina Gârleanu este  a doua liberală, după Lavinia Ionescu, care ar putea zbura din funcţie, deşi PNL se află teoretic la putere. Gârleanu l-a supărat pe preşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, care s-a declarat foarte nemulţumit atât de relaţia instituţională cu APIA, cât şi de modul de funcţionare a instituţiei.

Aflat la Titu, acesta a declarat activului de partid că a convocat pentru joi, 7 martie, USL Dâmboviţa, pentru a discuta cazul Gârleanu. “Ştiu că are susţinerea colegilor liberali, dar trebuie să discutăm, pentru că agricultorii au nevoie de sprijin, nu de fiţele unor funcţionari”, a declarat acesta.

Conflictul între cei doi pare să fi plecat de la reînfiinţarea centrelor zonale APIA de la Titu şi Voineşti. Centrul de la Titu fusese mutat în 2012 la Răcari. La vremea respectivă, a fost un întreg scandal legat de mutarea centrelor de la oraş la comună, acelaşi lucru fiind propus şi pentru oraşul Găeşti, care urma să piardă centrul în favoarea Petreştiului.

Ţuţuianu spune că cele mai multe piedici pentru revenirea din 1 martie a centrului la Titu au fost puse de conducerea APIA, care refuză înfiinţarea unui punct şi la Voineşti. Conform primarului Sandu Dănuţ, în fiecare an APIA trimitea în perioada de depunere a cererilor SAPS, un reprezentat la primăria Voineşti pentru ca cetăţenii să nu mai bată drumul la Târgovişte. În acest an, conducerea a refuzat, se pare, să mai facă acest lucru, iar voineştenii trebuie să meargă 30 de kilometri pentru a depune dosarele de subvenţie. În cursul acestei zile, primarul Voineştiului a cerut o audienţă la conducerea centrală a APIA, pe mai multe subiecte, majoritate nemulţumiri faţă relaţia cu directorul instituţiei dâmboviţene. 

Nu este pentru prima dată când Corina Gârleanu intră în conflict deschis cu autorităţile judeţene. În timpul mandatului de prefect al lui Iancu Caracota, acesta a avut mai multe discuţii în contradictoriul cu directorul APIA pe tema unei mai bune organizări a activităţii în aşa fel încât oamenii să nu mai stea ore bune la coadă pentru depunerea cererilor. De fiecare dată, Gârleanu a susţinut că vina este exclusiv a fermierilor care nu respectă orarul planificărilor.

Corina Gârleanu este soţia fostului deputat liberal Gabriel Plăiaşu. Vom vedea cum se va termina acest conflict, având în vedere poziţia nu tocmai fericită a liberalului în cadrul organizaţiei judeţene. Pe de altă parte, Gârleanu pare mai greu de convins cu “demisia din motive personale”, având în vedere că a rezistat în funcţie şi în timpul conflictului cu Iancu Caracota.

sursa foto: Ziarul Dambovita

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Corina Gârleanu, şefa APIA, motivul pentru care Ţuţuianu convoacă mâine USL-ul!

 • 27 ianuarie 2015 at 0:16
  Permalink

  Serios si Tutuianu este “moale”……….
  Alexandrina Garleau face ……….SINCER…..ce vrea in APIA.
  DOVADA….voi publicati ce va spune PRESA(salariata ei……NASTASE)
  Conroalele pe teren sunt executate de .(UNDE ESTE NECESAR) oamenii EI
  E X E M P L U :
  Primarii scoase de la plata (la comanda): Voinesti, Vacaresti…..
  Primari care au probleme……….cu APIA :
  Eftimie , Sandu……

  SERIOS

  FATUCA DESTEAPTA……

  VA FACE.
  SI PE VOI…..PRESA
  SI PE POLITICIENI(de la CARACOTA….la ……nea SANDA – DUMNEZEU SA-L IERTE.PANA LA ……..ACTUALI………….TUTUIANU etc)

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro