Candidata independentă de la Nucet i-a scris lui Ponta despre abuzurile şi injuriile aduse de Luiza Bărboiu şi oamenii săi

 

Iată câteva dintre filmuleţele postate pe youtube şi textul scrisorii

http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?

 

 

Scrisoare deschisă catre Premierul ROMANIEI

Domnul Victor Ponta 

Stimate Domnule Prim-ministru,

 

Cel putin din 1989 cetatenii ROMANIEI au incercat, chiar si prin jertfa, sa (re)cladeasca o societate bazata pe valori si pe principii solide si de viitor precum libertatea, drepturile omului si functionarea corecta si eficienta a institutiilor statului.
Nereusita acestor deziderate a trimis parte din romani in diferite tari ale Europei si ale lumii – despartind frati, copii de parinti si soti de sotii, doar ca “dincolo” sa poata trai decent, sa fie tratati cu respect si sa fie participanti la o societate bazata pe valori, nu pe coruptie. 

Destul de multi tineri au cautat sa asimileze tot ce a fost mai bun in tarile unde au studiat si au lucrat, si asa cum stiti, unii dintre ei s-au intors in tara natala incercand sa ajute la recladirea societatii romanesti.

Domnule Prim-Ministru, si eu sunt unul dintre acesti romani. Sunt o tanara de 32 de ani, care, dupa 10 ani petrecuti cu rost in afara tarii (6 ani in Valencia, 1 an la Londra si 3 ani in Oslo), am crezut cu tarie ca bobul meu de experienta si buna credinta vor fi de folos pentru comuna mea natala Nucet, Dambovita. Am renuntat la tot ce inseamna o societate educata, stabila, solidara si cu o democratie curata cum este cea a Norvegiei, pentru a ma intoarce in Romania sa ajut comunitatea in care m-am nascut si am crescut. Am candidat pentru Primaria comunei Nucet ca independent, cu cea mai sincera dorinta de a fi utila si a acorda tot sprijinul meu pentru o administratie publica locala – libera de coruptie si care sa tina cont de prioritatile acestei comunitati.

In Norvegia am fost si inca sunt membru activ al Partidului Laburist (cel mai mare partid din tara, care in prezent conduce guvernul), unde am participat activ la diferite campanii, evenimente, dezbateri si proiecte, ce m-au ajutat sa acumulez experienta in administrarea altor proiecte pe care le-am initiat si organizat in Spania, Romania, Maroc si Norvegia. Acestea mi-au oferit baza pentru a candida ca primar in comuna mea natala. In acelasi timp, impresiile si recomandarile institutiilor sau ale celor cu care am colaborat in acest timp constituie o garantie a bunei intentii ce m-a adus din nou acasa, cu motivatia clara ca oamenilor le poate fi mai bine, ca si ei pot sa traiasca in conditii de decenta, respect si demnitate.

Totusi, nu sunt naiva sau nerealista, asadar am stiut de la inceput ce fel de lupta se da in politica romaneasca, insa limita suportabilitatii a fost mult prea fortata.
Comuna Nucet este condusa din anul 2000 de Doamna Luisa Marioara Barboiu PSD Nucet si in ultimii 6 ani am incercat de patru ori sa ajut comunitatea locala prin proiecte de interes comun, dar toate au fost refuzate – proiecte care printre altele ar fi adus locuri de munca in zona si finalizarea lucrarilor la scoala generala din Cazaci, ce este in constructie de 5 ani. 

Astfel, in 2012 am fost candidat independent pentru Primaria comunei (primar si consilier local) si campania mea electorala, asa cum sunt martori concetatenii mei, a fost una curata, corecta si demna, nedorind sa injosesc si sa umilesc oamenii cu nici un fel de mita electorala, fara sa-i pacalesc in vreun fel sau sa-i mai mint si eu. Am jucat extrem de fair, fara sa adresez vreodata injurii si nicidecum sa agresez vreun contracandidat si nici echipa sau candidatul PSD Nucet.

Insa, de cand a inceput campania electorala am fost supusa unor incidente umilitoare. Primarul PSD Luisa Marioara Barboiu, viceprimarul PSD Gheorghe Catrina, consilieri PSD si alti membrii si simpatizanti ai Partidului Social Democrat Nucet, au gasit de cuviinta ca modalitatea cea mai eficienta de a face campanie electorala este prin injosire si coborarea oricarui standard de moralitate si umanitate.

Acestia mi-au adresat acuze false, jigniri, injurii, cuvinte si imagini obscene, comportandu-se cu agresivitate verbala si fizica, amenintari catre mine si familia mea si acte de barbarie. De ce?!? Doar pentru ca nu sunt ca ei?!?
Va invit sa vizionati filmuletele atasate si sa apreciati si Dvs. astfel de oameni si comportamente. Va prezint scuze pentru cuvintele si imaginile dure din filmari, dar, din pacate, aceasta este pura realitate si mi-au fost adresate “live”. 

De asemenea, in ziua alegerilor locale din 10 iunie 2012, au fost sesizate abateri grave si frauda electorala in comuna Nucet-Dambovita, in special sectia 3 Cazaci, lucru publicat in presa locala si centrala. Politia s-a autosesizat si a fost intocmit dosar penal, ce este in desfasurare.

Eu cred si sper ca tara noastra va functiona prin justitie, adevar si dreptate. Numai asa vom putea construi si partidul care astazi administreaza tara, va avea castig de cauza, altfel vom ajunge de unde am plecat sau mai rau.
NU vreau si nu cer nimic mai mult, dar nici mai putin, decat ca legea sa fie respectata, astfel va fi respectat cetateanul, iar societatea va creste impreuna si pentru generatiile care vor veni. 

Pacat ca Europa (cel putin in cazul acesta) are o imagine negativa despre tara noastra, prin aceste incidente repetate inainte si dupa alegerile locale din 10 iunie 2012. Chiar daca am fost pe locul 2 ca rezultat electoral este paradoxal comportamentul de dupa alegeri – comportament extrem de agresiv, fara ca macar sa fiu primar sau consilier local.

Sunt cetatean roman si european, rezident norvegian, iar aceasta situatie va fi sesizata Comisiei Europene a Drepturilor Omului si autoritatilor norvegiene, inclusiv Partidului Laburist, al carui membru sunt. 
Este regretabil ca in tara noastra se intampla astfel de lucruri in 2012, in ciuda faptului ca Romania este stat membru al Uniunii Europene si face eforturi pentru a adera la spatiul Schengen. 

Eu cred mult in puterea extraordinara a exemplului personal – de aceea am speranta si credinta ca tara mea va putea sa mearga, incet dar cat de cat constant, catre dezvoltare, demnitate, civilizatie si democratie solida.

Domnule Prim-ministru, va rog sa vegheati atat cat puteti, prin atributiile si activitatea Dvs. la dezvoltarea sanatoasa a acestei tari, fara a permite sa fim distrusi de coruptie si interese obtuze si obscure ce ne vor condamna pe noi si copiii nostri.
Tara noastra are sansa unei guvernari de stanga, care prin oameni de caracter sa evite derapaje ale democratiei si pierderi irecuperabile pentru ROMANIA. 

Daniela Matei, cetaţean român

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro