BUCȘANI: Dragobetele și tradiția mărțișorului pe înțelesul elevilor

    Biblioteca Bucșani a găzduit o manifestare dedicată elevilor din localitate,  în care aceștia au putut afla informații despre Dragobete, sărbătoarea românească a iubirii, dar și despre tradiția mărțișorului. Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a fost partenerul evenimentului, Adriana Ion prezentându-le copiilor date despre cele două teme ale întâlnirii.

   Elevii au luat parte  și la un atelier de lucru, organizat cu sprjinul unui grup al comunității locale din Gura Ocniței – Atelierul Veseliei. Atelierul Veseliei este un proiect social inițiat și susținut de mai multe doamne din comună, în mod voluntar. Acestea se implică în acțiuni sociale, dar și confecționează marțișoare sau alte obiecte handmade, din a căror comercializare reușesc să susțină acțiuni pentru copiii nevoiași din localitate. Atelierul veseliei i-a învățat pe elevii din Bucșani să confecționeze mărțișoare.

     La eveniment a luat parte și deputatul Claudia Gilia. Aceasta a făcut o donație de carte Bibiliotecii din localitate. “Prin astfel de gesturi voi încuraja toate bibliotecile din zonă să se deschidă către tânăra generație. Este de datoria noastră să facem din generația ”tabletelor și a internetului rapid” – una mai implicată în viața comunității, mai așezată. Avem obligația să le transmitem tinerilor dragostea față de carte, de tradiții și responsabilitatea pe care trebuie să o aibă în comunitatea lor.” a declarat Gilia.

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro