Asociația turistica Padina Peștera: “Transfăgărășeanul este numai o amintire!”

Din 10 iulie se poate ajunge pe asfalt până în zona Padina!  Mai sunt numai doi km de drum pietruit până la mânăstirea Peștera și încă cincisute de metri până la telecabină. Un proiect mult așteptat de către iubitorii de munte în sfârșit  prinde contur. Este vorba de drumul de acces în zona montană, DJ 713- 714, care face legătura cu drumul național Sinaia-Târgoviște. Cei 22 de km sunt în întregime asfaltați, este drept, lucrările de consolidare pe unele porțiuni de drum sunt încă în desfășurare.  Este primul pas pentru a face legătura rutieră cu Moeciu – Bran, localități aflate la numai câțiva kilometri distanță.

La Peștera-Padina , primul weekend la munte cu drum asfalta,a  fost primul weekend când zeci de motocicliști și sute de mountainbikeri au luat cu asalt drumul asfaltat. De pe bicicletă este o priveliște care-ți taie respirația și transfăgărășeanul este numai o amintire. Ar trebui să-i dăm un nume și acestui drum și poate chiar un cititor ni-l poate sugera. Așteptăm propuneri!

Drumul asfaltat înseamnă viață pentru toți.  Înseamnă un acces mai ușor al turistului dar și un acces mai cornearapid în caz de necesitate.  Este vital în caz de accident să poți avea un drum asfaltat.  Cabanele din zonă, aproape fiecare în parte, au trecut prin pericole și mai ales prin pericolul incendiului. Istoria ne spune că și Schitul din Peșteră a căzut pradă focului. Suntem mai în siguranță acum, cu un drum asfaltat, știind că în caz de pericol o mașină de intervenție poate ajunge în zonă. Drumul asfaltat însemană servicii mai bune ce pot fi oferite la pensiunile și hotelurile din zonă. Pentru că în acest fel, aprovizionarea se poate face mult mai ușor și multe lipsuri pot fi eliminate.

Nu în ultimul rând înseamnă și o zonă mai curată. Avem asfalt și asta înseamnă că inclusiv colectarea și transportul gunoaielor din munte se va face mult mai ușor, mai rapid și mai puțin costisitor. Pare ciudat dar numai de câțiva ani avem în zonă o mașină de la Supercom care colectează gunoiul săptămânal. Este un început și sperăm că vechile gropi din spatele cabanelor unde toate deșeurile erau aruncate vor fi  de domeniul trecutului.

Avem un drum asfaltat, să ne bucurăm de el dar, împreună, să protejăm muntele pentru ca și el să ne protejeze pe noi! a apreciat Oana Cornea, președintele Asociației Turistice Padina Peștera.


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Asociația turistica Padina Peștera: “Transfăgărășeanul este numai o amintire!”

  • 25 iulie 2015 at 17:23
    Permalink

    dar drumul pana la cota 1000 m …e un dezastru…cum sa ajunga cineva pe drumul frumos cu peisaje deosebite denumit si trasbucegi de unii iubitori ai muntelui, cand intai trebuie sa parcurgi acel drum dezastros dintre Targoviste si Sinaia…deci dn peltic ti-ai luat cumva elicopter…sau da…folosesti masinile cjd…nu iti pasa daca se strica…rusine

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro