Alegeri pentru primăria Târgoviște în martie – aprilie! Cine va fi primar? Variante

        Cu locul vacantat din august 2014, alegerile parțiale pentru primăria municipiului sunt încă departe. Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița susține că a avut o discuție pe această temă cu Ponta și Dragnea și că alegerile ar putea fi organizate cel mai devreme în martie – aprilie. Iar cel mai târziu, spun alte surse politice…la termen, în 2016, Guvernul Ponta nefiind interesat de organizarea unor parțiale acum, când este pe un trend descrescător. Probabil că această a doua informație este și cea pe care o au și partidele, pentru că la Târgoviște nimeni se grăbește să arunce în luptă posibili candidați.

           Dacă ar fi să facem un sumar al candidaților, lucrurile sunt complicate și țin doar de “Gura de Târgoviște”. Cert este că fostul primar, Gabriel Boriga a anunțat însă de la pierderea mandatului că va candida pentru restul de mandat, până în iunie 2016. O candidatură anunțată este și cea a pepededistului Cosmn Bozieru, care a confirmat pentru Gazeta Dâmboviței intenția de a intra în lupta pentru primărie.

           În rest, zvonuri, pe care vi le redăm, în ideea că “nu iese fum, fără foc” și “despre cine nu se vorbește, nu există”.

            PSD va organiza un sondaj la finele acestei luni. Social democrații nu se grăbesc. În 2014, au anunțat că vor face un sondaj prin decembrie. Acum îl mai amână un pic. Cristian Stan, Andrei Plumb, Leonardo Badea sunt variantele oficiale aruncate prin presă de liderii partidului. “Gura de Târgoviște” spune însă că aceștia ar vrea să lupte doar pentru un mandat întreg, adică din 2016 încolo. Așa s-a ajuns că prin cartiere să apară numele lui Eugen Pătrașcu ca posibil candidat al PSD. Mai este și varianta, UNPR. Aliații social democraților au cerut că în sondaj să fie prins și numele lui Cezar Frățilă, ca potențial candidat.

          Despre un sondaj vorbea și Ludovic Orban, tot anul trecut. Sondaj care, la fel ca în cazul social democraților, va urma… Orban arunca și el în piață trei nume: Iancu Caracota, Marin Antonescu (între timp radiat din partid) și Dragoș Paraschiv. Pentru cei care urmăresc fenomenul cele trei erau evident tehnică de depărtare de la subiect. “Gura de Târgoviște” spune că Ciprian Prisăcaru, cel mai în măsură să devină candidatul PNL, nu dorește acest lucru, din cel puțin două motive. Iar în această situație liberalii sunt și ei un pic în derivă. S-a vorbit de dorința lui Folescu de a intra în cursă, el având capacitatea financiară de a face acest lucru, iar acum se aude că se încălzește  Gabriel Grozavu, că tot a rămas fără serviciu.

           Gazeta Dâmboviței a dezvăluit și varianta pe surse a PMP: Paul Briceag. Variantă pe care Briceag nu a negat-o. Doar s-a simțit puțin lezat de informație, pe ideea că nu a fost el însuși întrebat, ca să poată să-și dea cu părerea. Evident, informația pe surse e luată din piață, de la cei cu care Paul Briceag discută și acum acest subiect al candidaturii la primărie, de unde tragem concluzia că nu a renunțat.

         Acum nu știm ce vor zice sondajele partidelor și nici în ce măsură își doresc partidele candidați care să și câștige. Pare că situația de acum le vine tuturor – mănușă! Publicul interesat ar putea să-și dea cu părerea în subsolul articolului, la rubrica de comentarii, pe cine ar vrea primar din cei enumerați sau dacă alegătorii au alte variante să ni le dezvăluie și nouă, iar noi le vom comunica partidelor. Tot pun ei placa aia, deja, stricată cu: Am înțeles mesajul românilor din 16 noiembrie! (Ocazie cu care ne permitem și o glumă: Cică pe 16 decembrie românii și cu Dumnezeu știau ce vor! Acum numai Dumnezeu mai știe!)

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 9 ganduri despre “Alegeri pentru primăria Târgoviște în martie – aprilie! Cine va fi primar? Variante

 • 21 ianuarie 2015 at 16:32
  Permalink

  Ce sa vezi, ca veti castiga fotoliu de primar, prin omorarea cainilor?
  Sunteti naivi ca sa nu zic prosti, concetatenii doresc lucruri mai importante, investitii in infrastructura, in scoli, in educatia rromilor, in selectarea deseurilor, (tomberoanele sunt pline de deseuri menajere peste cartoane, textile, peturi, cauciucuri si betoane), in apararea mediului, in epurarea apei ( avem o apa foarte calcaroasa), un oras mai verde ( cu puieti si gazoane in zonele cu mult asfalt, prin decopertare, o estrada in aer liber pentru teatre de vara si concerte de opera, etc…

  Reply
 • 21 ianuarie 2015 at 16:17
  Permalink

  Nu, politicienii nu au inteles NIMIC din mesajul romanilor prin votul din tutul II-
  Romanii vor un reprezentant onest care sa munceasca pentru ei, nu sa se ocupe de castigarea locului aproape de resurse, la bugetul generos.
  Nu intelegeti ca s-a terminat?
  It”s Over!

  Reply
 • 21 ianuarie 2015 at 16:06
  Permalink

  PMP vrea sa-l propuna pe Paul Briceag?
  In niciun caz- este grobian, arogant, obtuz si are o mentalitate revoluta de genul “eu sunt primaria si asta e proprietetea mea”- cu parere de rau dar cine il cunoaste, va confirma cele spuse…..

  Reply
  • 26 ianuarie 2015 at 20:38
   Permalink

   Si eu il cunosc si nu cred ca este asa. Ca o paranteza scurta , nu-s prieten cu el , nici nu fac parte din cercurile lui, s-a intamplat sa stam de vorba intr-o aglomeratie.

 • 18 ianuarie 2015 at 14:55
  Permalink

  Gabriel Borica va va fi primarul acestui oras inca multi ani de aici inainte. Oricare ar fi optiunea mea, stiu ca niciun candidat nu-l va bate. As inclina catre Ciprian Prisacaru, sau Leonard Badea, dar va castiga Boriga.

  Reply
 • 14 ianuarie 2015 at 0:36
  Permalink

  ACEST POPOR AR TREBUI SA ALEAGA UN PATRIOT GEN BADEA CARTAN , PETRE TUTEA ALTFEL MERGE SI FARA PRIMAR DOAR CU CETATENI ALESI DIN RANDUL CETATENILOR NU ASA ZISI CETATENI DE ONOARE SAU CONSILIERI DOAR CU NUMELE

  Reply
 • 13 ianuarie 2015 at 9:13
  Permalink

  Acesti tineri sunt aruncati in fata de vulpoii batrani,cu probleme de imagine,cu dosare penale,insa,ca orice prospatura,sunt buni de manipulat,doar li se ofera cununa de lauri a Primariei,nici vorba de reguli sau principii,sau valoare….vezi edilii de dinainte! Nu exista leac pentru situatia in care am fost aruncati…cadere libera in toate!

  Reply
 • 12 ianuarie 2015 at 20:18
  Permalink

  Oricare ar fi candidatii,exista un regulament cu privire la cerintele minime pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor candida? Daca da,care sunt acestea?Suntem un oras mic,toata lumea cunoaste pe toata lumea,putem oare avea putin mai multa responsabilitate fata de concetateni? In mileniul 3,intr-un oras pe care edilii anteriori si cei actuali l-au bombardat, putem fii mai exigenti,noi alegatorii?

  Reply
 • 12 ianuarie 2015 at 19:14
  Permalink

  O varianta serioasa nu exista?? Asta ca targovistenii sa nu emigreze spre alte locuri…in procent mai mare decat pana acum bineinteles!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro