Adrian Ţuţuianu, preşedinte (şi) de ONG! Ce asociaţie va conduce liderul PSD Dâmboviţa

 

  • Fost om de faceri, demnitar şi reprezentant al administraţiei publice, senatorul Adrian Ţuţuianu trece şi în sfera organizaţiilor non-guvernamentale. Tot la conducere!

Adunarea generală a Asociaţiei de Prietenie România – China l-a desemnat, astăzi, prin vot, pe senatorul Adrian Ţuţuianu pentru a prelua conducerea asociaţiei. Adunarea a avut loc la Târgovişte, găzduită de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Este prima adunare din anul 2011, perioadă în care, spun unii membri, Asociaţia a regresat. S-a decis să fie organizate alegeri,  pentru că trei din cei care deţineau funcţiile cheie în Asociaţiei au trecut la cele veşnice. Din noua structură de conducere face parte şi fostul preşedinte al Crucii Roşiii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu.

Deşi Asociaţia este un ONG, membrii nu s-au ferit să sublinieze importanţa faptului că noul preşedinte este unul cu influenţă politică:

“Faptul că se implică, iacătă, cineva la nivel de autoritate de stat, un vicepreşedinte al senatului, este o achiziţiei extraordinară”. – reprezentant Asociaţia Progresul României. 

“Eu sunt de acord şi recomand ca domnul Ţuţuianu să fie preşedintele asociaţiei. Ne trebuie oameni cu o anumită postura” – Marian Filimon, preşedinte APRC Galaţi

“Domnul vicepreşedinte Ţuţuianu este un om de forţă. I-am urmărit cariera politică. Avem nevoie de un om de forţă, un om care să aibă şi influenţă politică pentru că altfel nu ne bagă nimeni în seamă.”  Gheorghe Barbu – preşedinte APRC Argeş. 

Singurul care a criticat nominalizarea lui Adrian Ţuţuianu a fost preşedintele Asociaţiei Vâlcea, Valentin Cismaru, care a şi părăsit lucrările:  “Domnul Ţuţuianu este probabil un om aşa cum îl apreciaţi dumneavoastră dar eu cred că la conducere nu trebuie să fie un politician, trebuie să fie un om de afaceri sau un om de cultură. Nu mi se pare corect să introducem politicul în organizaţie.” 

La Adunarea Generală au fost prezenţi câţiva lideri din ţară, cei mai mulţi cu mandate de vot din partea mai multor filiale. Din 22 de voturi valabil exprimate, Adrian Ţuţuianu a obţinut 20. A fost singurul candidat.  Acesta va prelua efectiv conducerea după încheiere procedurilor legale în instanţă. Le-a promis membrilor un sediu, o îmbunătăţire a statutului, înfiinţarea de filiale în întreaga ţară şi atragerea de noi membri din zona privată, dar şi din zona unităţilor administraţiv teritoriale.  În plus, a promis că se retrage dacă vor există situaţii de incompatibilitate între funcţia de preşedinte al Asociaţiei şi funcţiile politice pe care le deţine sau le va deţine. Bugetul de cheltuieli al Asociaţiei, votat de Adunarea Generală, este de 2.000 de lei pentru acest an, toţi membrii conducerii fiind voluntari.

Asociaţia de Prietenie România – China nu este singurul ONG care se luptă pentru prietenia ţării asiatice. Ea va fi în concurenţă cu Asociaţia ChinaRo, dar şi Casa Româno – Chineză, ce pare privilegiata Ambasadei acestei ţări în România.

 

 

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Adrian Ţuţuianu, preşedinte (şi) de ONG! Ce asociaţie va conduce liderul PSD Dâmboviţa

  • 25 mai 2018 at 5:04
    Permalink

    mda, partidul e’n toate… 🙁

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro