Elevi ai Colegiului Economic “Ion Ghica” – Târgoviște, la Colegiul Asunción Cuestablanca – Spania

În perioada 7-11 mai 2018 a avut loc a 5-a întâlnire din cadrul proiectului ”Developing Entrepreneurship at an European Level”, care a avut loc la Colegiul Asunción Cuestablanca – Spania.

Echipa Colegiului Economic “Ion Ghica” – Târgoviște, partener al proiectului, a fost formată din 5 elevi: Stroe Daniela, Dobra Valusia, Bivolaru Cătălina, Preda Adrian, Anghel Diana și 3 profesori: Albu Rodica, Stan Elena, Timofte Mihaela, care au participat activ la toate activitățile propuse de organizatori.

Evenimentul a debutat cu primirea și prezentarea proiectului și a liceului, urmată de workshop-uri, mese rotunde exerciții practice și evaluare, unde elevii și-au exersat abilitățile de lucru în echipă în cadrul departamentului de contabilitate.

Întâlnirea a prilejuit, de asemenea, activități importante, precum vizitele la Camera de Comerț, firma “Bodegas y viñedos Casa del Valle”, firma “Protect” și “Alcobendas Entrepreneurs Association”, sau conferința finală, în care fiecare partener a prezentat aspecte ale economiei naționale, antrenându-i pe elevi în dezbateri dintre cele mai reușite, spre deliciul publicului asistent:

  • Piața europeană a muncii: cererile de locuri de muncă, rata șomajului, cea mai profitabilă afacere; Rezultatele educaționale și abilitățile tinerilor pentru rezultate mai bune pe piața muncii.
  • Inițierea unei afaceri în Europa: necesitatea și importanța antreprenoriatului, motive pentru a-ți crea propria afacere

Dintre lecțiile oferite de oamenii de afaceri prezenți la conferință, un impact deosebit au avut asupra tinerilor prezentările:

  • Pașii pe care Antreprenorul trebuie să-i urmeze pentru a construi o afacere
  • Profilul antreprenorului de success

 

Albu Rodica – Coordonator proiect

[email protected]

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro