Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Adio măști textile! Lista noilor reguli sanitare 

Astăzi, 05 ianuarie 2022 a fost publicată Hotărârea Comitetului National pentru Situații de Urgență care cuprinde noile măsuri sanitare menite să diminueze impactul noului val Covid-19.

 

 

Cea mai importantă schimbare pe care o aduce noua Hotărâre CNSU este legată de măștile de protecție. Astfel, prin prezenta Hotărâre se interzice utilizarea măștilor din material textil, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Se vor folosi măști chirurgicale sau măști cu un grad de protecție ridicat precum cele FFP2.

Excepție de la obligativitatea purtării măștii vor face:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare dintre celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

 

Revin și restricțiile cu privire la ora la care operatorii comerciali trebuie să își încheie activitatea. Astfel, activitățile comerciale de orice natură se vor încheia la ora 22:00. Evenimentele publice și private, dar și activitatea restaurantelor și pensiunilor vor depinde de incidența din localitatea respectivă. Dacă localitatea are o incidență sub 3/1 000, capacitatea restaurantelor va fi de 50%. Dacă incidența depășește 3/1 000, atunci acestea vor funcționa la o capacitate de 30%. Dacă situația va impune închiderea completă a restaurantelor și barurilor, atunci acestea vor avea posibilitatea de a livrea la domiciliu.

Un lucru rămâne însă valabil: pot participa la spectacolele, intra in restaurante ori magazine nealimentare doar persoanele care prezintă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test PCR negativ.

Companiile cu un număr mare de angajați vor fi nevoite fie să-și testeze angajații periodic, fie să le ofere posibilitatea de a lucra de acasă, ori în mai multe schimburi pentru a evita aglomerarea.

 

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media