2 turiști au rămăs blocați în Canionul Horoabe din Munții Bucegi

Sâmbătă, 16 noiembrie, în jurul orei 17.30, Salvamont Dâmbovița a fost anuntat prin Dispeceratul Național Salvamont, ca două persoane au rămas suspendate într-o zonă de abrupt de pe Canionul Horoabe din Muntii Bucegi.
„Incercând să îi dirijam pe cei doi prin telefon, nu am reusit, persoanele fiind total debusolate și neputându-se orienta din cauza întunericului și al lipsei marcajelor, motiv pentru care, trei salvatori montani, din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, s-au deplasat la locul cu pricina, reușind să-i ghideze pe cei doi, către zona Padina, unde aveau parcată mașina. Cei doi turisti, din București, echipati corespunzator, au încercat coborârea canionului, neasigurandu-se că au suficient timp la dispozitie pentru parcurgerea traseului.
Mentionam faptul ca, accesul pe Canionul Horoabe se face numai insotit de ghid montan, sau, la cerere, cu asistență salvamont, intrucat face parte din categoria traseelor alpine, nemarcate și greu accesibile.
Pentru orice detaliu legat de traseele montane, marcate sau nemarcate din Muntii Bucegi, va rugam sa contactati Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita. Telefon: 0726686685”, a transmis Geo Badea.

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro