Visul ascuns al PSD Dâmbovița – Țuțuianu premier!? Mesaje de susținere a liderului local, în lupta cu Dragnea

FOTO: aprilie 2016, înainte de alegerile locale

Adrian Țuțuianu duce PSD Dâmbovița în cea mai grea luptă de până acum, asumându-și un război fățis cu liderul partidului, Liviu Dragnea, modelul său politic. Imediat după apariția scrisorii în care Țuțuianu, Firea și Stănescu cer, în numele colegilor din peste 25 de organizații, comunicatorii PSD Dâmbovița au ieșit cu mesaje publice de susținere a demersului acestuia (textele acestora în subsolul articolului).

Nici nu este de mirare susținerea. Chiar dacă nu o afirmă public, toți social democrații locali cred că organizația merita o influență mai mare la centru. PSD Dâmbovița a crezut o vreme că în partid va prima “meritocrația”, după ce s-a clasat prima între organizațiile partidului la alegerile generale. La vremea aceea, social democrații îndrăzneau să creadă că pot primi trei portofolii de miniștri. Dragnea declara că într-un CEx între cele șase propuneri de premier era și numele liderului județean. În realitate au primit unul pentru Adrian Țuțuianu, dar doar pentru câteva luni, și altul pentru Rovana Plumb (neasimilată de organizație ca fiind lider local, ci ca impusă de la centru). Nici măcar la nivelul secretarilor de stat nu a primit mare lucru. Și nici în agentiile naționale. Practic mentalul colectiv al PSD Dâmbovița reține, cu precădere, că după marea victorie a avut un singur ministru – liderul Adrian Țuțuianu și că acesta a fost mazilit și umilit de Dragnea.  Așa că PSD Dâmbovița și-a pus rezultatele de la alegeri în vitrină și s-a uitat cum apropiații lui Dragnea ocupă toate ministerele, unii dintre ei fiind cu mult sub pregătirea lui Adrian Țuțuianu. Așa că de ce nu ar visa social democrații locali,  în contextul actual,  la funcția de premier pentru Țuțuianu? Sau măcar vicepremier? Dacă nici acum, atunci când?

………………………………

Cristian Stan, președinte PSD Târgoviște, primar: Demersul public asumat de președintele Adrian Țuțuianu a fost, anterior, supus dezbaterii în Biroul Permanent Județean și Comitetului Executiv Județean, acolo unde cvasitotalitatea membrilor a fost de acord cu această conduită de urmat. A fost, așadar, un mandat pe deplin întărit, din partea Organizației Județene, în dreptul căruia domnul Țuțuianu a acționat.
Mai mult, adaug și eu, ca președinte al Organizației PSD Târgoviște, că susțin acest demers, ca unul care privește în jurul său și simte nevoia unei limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere.

 

Claudiau Gilia, președinte OFSD Dâmbovița, deputat: PSD este un partid mare și dezbaterile în interiorul său sunt unele vii și actuale. Domnul președinte, Adrian Țuțiuanu, nu a făcut acest demers de unul singur.
Când ești președintele unei organizații, reprezinți acea organizație, iar noi, în interiorul Biroului Permanent Județean și în cadrul Comitetului Executiv Județean, am dezbătut această problemă. Am avut dezbateri transparente și foarte oneste. Noi considerăm că Partidul Social Democrat trebuie să rămână principalul vector și garant al creșterii nivelului de trai pentru fiecare român. În anul Centenar, politicile asumate prin Programul de Guvernare și susținute prin vot de majoritatea românilor trebuie continuate prin proiecte majore de investiții în infrastructură rutieră și sprijinirea primarilor prin alocări de fonduri pentru dezvoltarea comunităților. Astfel, Codul Administrativ trebuie să rămână o prioritate și să fie adoptat în regim de urgență de către Parlament.
Primarii așteaptă soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor care le-au acordat încrederea prin vot.
În plus, noua Lege a Pensiilor trebuie pusă în practică pentru a garanta tuturor pensionarilor dreptul la o viață decentă.
Aceste priorități sunt asumate și de semnatarii acestei scrisori.
Așadar, lupta nu este îndreptată împotriva unui om politic sau pentru o funcție.
Dezbaterile din cadrul PSD vor fi în favoare proiectelor asumate prin Programul de Guvernare.
PSD Dâmbovița este și va fi si in continuare o echipă puternică, unită și preocupată de problemele cetățenilor dâmbovițeni.

 

Carmen Holban, președinte OFSD Târgoviște: Anterior apariției acestei scrisori al cărei semnatar este și președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a avut loc un Birou Permanent Județean al Organizației în cadrul căruia au fost ascultate toate opiniile membrilor săi. Aceste opinii au reflectat mesajele primite din teritoriu, din partea primarilor, aleșilor locali, oamenilor simpli și ele au conturat în mod autoritar poziția pe care o vedem exprimată astăzi.

La rândul meu, ca ales al locuitorilor din județul Dâmbovița, cred că am datoria să port și eu acest mesaj și să susțin demersul președintelui Țuțuianu. Care demers nu e decât unul de clarificare a situației în care ne aflăm și de găsire a unor răspunsuri la întrebări care ne macină pe toți. Poate cea mai pregantă: De ce are Partidul Social Democrat o imagine atât de zdruncinată în condițiile în care aplică un Program de guvernare cu rezultate recunoscute intituțional ca fiind foarte bune?!

Agnes Erich, vicepreședinte OFSD Târgoviște, membru BPJ: SUSTIN demersul domnului senator AdrianȚuțuianu! Stim cu toții (cei care i-am fost aproape) că a avut frământări majore până să ia această hotărâre. Când noi toți (sau aproape toți) am fi dorit să fim mai vocali și mai vizibili in a ne SUSTINE liderul atunci când a fost demis, dânsul ne îndemna: “Să nu ne dărâmăm casa! (Referire la PSD).” Înseamnă că aceasta a fost ultima solutie! Președintele Dragnea ar fi putut rezolva elegant această criză, dacă ar fi făcut un pas in lateral până la clarificarea situației domniei sale.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro