VÂRFURI: Bănaru și-a preluat mandatul. După 20 de ani, sub un edil cu comportament grobian, comuna e pustiită

Distribuie:

După 20 de ani, în care locuitorii din comuna Vârfuri, au ales același primar, pe liberalul Petre Iuga, de data acesta au decis că e vremea pentru o schimbare. Așa că au încredințat conducerea comunei unui tânăr profesor, Răzvan Bănaru. Acesta a depus jurământul la începutul săptămânii și a preluat mandatul într-una din cele mai pitorești comune, dar care a rămas încremenită în urmă cu 20 de ani.

Noul primar nu moștenește nici un proiect, doar ruine pe întreaga întindere a comunei. La Vârfuri, nu există canalizare, rețea de gaze, dispensar, medic de familie, teren de sport, sală de sport școlară și multe altele, iar parțial nu există nici alimentare cu apă. La începutul anului, la inițiativa lui Răzvad Bănaru, la acea vreme consilier local, s-a votat o hotărâre de consiliul pentru achiziționarea unor tablete. Acestea nu au ajuns nici astăzi la copii, primarul nou ales promițând ca va elabora criterii pentru împărțirea lor. Norocul elevilor este că în comună, până la acest moment, nu există nici un caz de infectare cu coronavirus, așa că învață în scenariul verde, cu prezența fizică în școală. O problemă este și lipsa semnalului pentru telefonie mobilă și internet.

Bănaru, care a candidat din partea ProRomânia, mai are de trecut și hopul majorității politice în Consiliul Local. Din cei 10 consilieri: 5 sunt de la ProRomânia, 3 de la PNL (printre care și fostul primar Petre Iuga) și doi de la PSD. După cei 20 de ani de “nimic” la primărie, Iuga ar vrea acum să ocupe scaunul de viceprimar și, probabil, să perpetueze modul grobian în care a condus administrația de-a lungul anilor.

Vă reamintim doar două episoade tragi-comice care îl au ca protagonist pe fostul edil, dar care demonstrează și incapacitatea partidelor de a selecta, adesea, oameni care să îi reprezinte.

În noiembrie 2018, mai multe persoane în frunte cu edilul Petru Iuga au sacrificat o vacă a cărei carne a fost împărțită localnicilor de centenar. Animalul a fost tăiat în curtea din spate a primăriei, pielea, mațele și carnea fiind înșirate peste tot. Întrebat de jurnaliști despre acest lucru, Iuga a replica: „ Am tăiat o vacă, n-am omorât regina Angliei. Da. Eu i-am dat în cap. O dau la oameni de centenar, fac fripturi și pun Lambada. E vaca mea și fac ce vreau cu ea. Da bre, da veniți aici să mă filmați, am tăiat-o pentru centenar

În aprilie 2017, același personaj politic a scris Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa o adresă care va rămâne în istoria instituţiei. În urma unui conflict cu contabila primăriei a formulat o plângere cu textul: “Să-mi scuzaţi expresia, dacă nu vor neuronii – lindicul respectivei, nu se fac plăţi“.  Chestionat și pe această temă și-a menținut și apărat vulgaritatea de limbaj: “Nu-mi retrag cuvintele folosite în adresă. O să îmi pun o placă de gât şi o să scriu că asta vrea să mă omoare şi chem televiziunile.

Astfel de episoade nu au fost deloc o raritate în cei 20 de ani. Poate e timpul ca liberalii să-l pensioneze pe Iuga.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro