Tudorică Răducanu, ales președinte al romilor târgovișteni. Alegeri în atmosferă de petrecere, cu muzică și artificii

Câteva sute de romi din Târgoviște au participat, joi, 21 iunie, la Conferința de alegeri a Partidei Romilor Pro Europa, organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor. Alegeri fără emoții, fiind vorba despre un singur candidat pentru președinție – Tudorică Răducanu și o singura listă pentru celelalte funcții din biroul politic. Cu toate acestea  manifestarea  fost una inedită pentru formațiunea politică, în stil occidental, cu recuzită oferită tuturor participanților (baloane, stegulețe, flori) , momente muzicale, proiecții pe ecrane de mari dimensiuni, artificii și confetii în final. Romii le-au pus și apă la dispoziție tuturor delegaților și invitaților, temperaturile fiind ridicate.

La eveniment a luat parte și liderul național a romilor, Nicolae Păun, dar și, încă, președintele romilor la nivel județean, Moise Vasile, primit cu ostilitate de către participanți, mai ales că în ultima vreme relațiile Răducanu – Moise s-au deteriorat vizibil. Alături de aceștia a stat și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan. Adrian Țuțuianu era așteptat și el la eveniment, dar nu a mai ajuns, conferința desfășurându-se concomitent cu anunțurile privind condamnările din dosarul în care Liviu Dragnea a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Tudorică Răducanu le-a promis romilor prezenți reabilitarea locuințelor din Romlux, asfaltarea Prepeleacului, o cantină socială, un bloc de locuințe sociale, dar și parcuri și locuri de joacă în cartiere. Unele din aceste investiții se află deja cuprinse în proiectele municipalitații târgoviștene. Răducanu vrea și înființarea unei Asociații a Negustorilor din municipiul Târgoviște, dar a promis și că va demara un proces intern de selecție a candidaților partidului pentru alegerile din 2020. La acest moment, Partida Romilor susține că nu va mai face alianțe cu alte partid e și că va candida pe liste proprii la alegerile locale. Partida Romilor a candidat pe liste proprii și în 2016, dar acest lucru s-a dovedit a  fi un eșec politic. Tudorică Răducanu, viceprimar în funcție, nu a mai reușit să intre în consiliul local și a demisionat și de la conducerea filialei. “Astăzi la chemarea dumneavoastră mă întorc acasă, în rândul organizației din care, din păcate, în iunie 2016, am ales să mă retrag. Rezultatul alegerilor locale din iunie 2016, eșecul nostru, a  reprezentat elementul pentru care am ales să părăsesc organizația.” le-a spus Răducanu delegaților care l-au reales președinte.

 

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro