Tipuri și compoziția șamponului

Șamponul de păr a apărut la începutul secolului al XX-lea, iar până în prezent au fost lansate mai multe linii de astfel de produse, care au o mulțime de beneficii asupra podoabei capilare. Însă, pentru o îngrijire cât mai eficientă a părului, este necesar să alegeți corect remediul, în funcție de proprietățile acestuia.

 

Tipuri de șampon

Șampon pentru uz zilnic

Acest tip de produs este cel pe care îl folosim zilnic, în funcție de tipul părului și / sau structura acestuia: pentru păr uscat, normal, gras, vopsit, creț, fin, deteriorat.

 

Șampon vindecător

Acest tip de remediu este utilizat pentru a elimina o anumită problemă: mătreață, seboree, căderea părului, etc. De obicei, este vândut în farmacii și trebuie selectat cu ajutorul unui specialist. Acesta poate conține diverse componente active atât de origine naturală, cât și chimică, care au efect antifungic, antiinflamator, exfoliant sau nutritiv.

 

Șampon uscat

Produsul vă va ajuta să îmbunătățiți rapid aspectul coafurii fără a fi nevoie să spălați părul. De obicei, aceste șampoane sunt făcute pe bază de talc sau amidon – substanțe care absorb bine excesul de sebum.

Șampon-balsam 2 în 1

Într-o singură sticlă sunt incluse două tipuri de produse cosmetice – șampon https://makeup.ro/categorys/22806/ și balsam, astfel nu va fi nevoie să folosiți separat un balsam de păr. Însă, menționăm că acest tip de produs poate reduce timpul de spălare a părului, dar și eficacitatea fiecărui remediu.

 

Șampon fără sulfați

Acest tip de produs diferă de alte mijloace cosmetice prin compoziția sa naturală și o cantitate minimă de detergenți spumanți. Șamponul este potrivit în special pentru părul uscat, fiind posibil să nu facă față problemelor părului gras. Datorită efectului său delicat, șamponul fără sulfați este potrivit pentru utilizare frecventă.

 

Șampon pentru copii

Produsul are o compoziție similară cu șampoanele fără sulfați, iar producătorii includ extracte naturale (mușețel, bidens, chelidonium) în șampoanele pentru copii.

 

Șampon profesional

Produsul diferă de cel obișnuit prin faptul că conține mai multe substanțe active, proteine, vitamine și uleiuri. Prin urmare, acționează asupra părului mai intens, iar efectul său este vizibil chiar după prima aplicare.

 

Compoziția șamponului

În funcție de problema părului, la compoziția produsului se adaugă componente suplimentare.

Spre exemplu, uleiurile naturale și pantenolul au proprietăți hidratante, fiind incluse în șampoane pentru păr uscat sau vopsit.

Șampoanele pentru părul lipsit de viață conțin adesea cheratină, o proteină naturală care ajută la regenerarea părului, îl face elastic și îi conferă strălucire.

Multe șampoane conțin acizi grași saturați, precum și lipide – substanțe grase care pătrund în rădăcina părului, îl întăresc și îl hrănesc și previn pierderea de umiditate. Cu toate acestea, nu vă faceți griji – aceste ingrediente nu vă vor îngrășa părul, ci îl vor proteja doar de uscare și vor ajuta la regenerarea firului de păr.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro