Târgoviștea a găzduit întâlnirea tinerilor romi din Centrul Regional Dâmbovița

Distribuie:

Zeci de tineri din cadrul oranizației de tineret a Partidei Romilor s-au întâlnit, la Târgoviște, în cadrul unui workshop desfășurat în perioada 13 – 14 octombrie. La eveniment au luat parte tineri implicați în comunitățile lor fie prin funcții pulice de reprezentare, fie prin meserii active, din Dâmbovița, Argeș și Prahova. Au discutat cu tinerii: Cătălin Manea, președinte executiv al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Vasile Moise, coordonator Centru Regional APRPE, Gheorghe Sarau, profesor universitar doctor, Adrian Berbec, Cătălin Stănescu și Cristian Priboi din cadrul Organizației de Tineret a APRE.

Participanții au discutat despre istoria romilor și rolul limbii romani ca element fundamental pentru păstrarea și promovarea culturii rome, dar și despre stereotipurile, discriminarea, rasismul și diferitele tipuri de segregare cu care se confruntă tinerii romi. Au învățat despre leadership, mobilizare, tipologii de lideri, tehnici de planificare, mecanismul de lobby și advocacy, în contextul reorganizării statutare a Partidei Romilor.

Suntem în plin proces de reformă. Trebuie să renunțăm și să îndepărtăm anumite disfuncționalități și să facem o schimbare la nivelul conducerii. Până acum nu au pus pe agenda publică, în mod profesionist, problemele cu care ne confruntăm“.  a declarat Cătălin Manea, președinte executiv al Asociației Partida Romilor Pro Europa.

Romii sunt singurul grup etnic cu reprezentare în întreaga țară. În județul Dâmbovița, 25 de comune din cele 89 de comune au un procent semnificativ de etnici romi.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro