Târgoviștea a găzduit întâlnirea tinerilor romi din Centrul Regional Dâmbovița

Zeci de tineri din cadrul oranizației de tineret a Partidei Romilor s-au întâlnit, la Târgoviște, în cadrul unui workshop desfășurat în perioada 13 – 14 octombrie. La eveniment au luat parte tineri implicați în comunitățile lor fie prin funcții pulice de reprezentare, fie prin meserii active, din Dâmbovița, Argeș și Prahova. Au discutat cu tinerii: Cătălin Manea, președinte executiv al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Vasile Moise, coordonator Centru Regional APRPE, Gheorghe Sarau, profesor universitar doctor, Adrian Berbec, Cătălin Stănescu și Cristian Priboi din cadrul Organizației de Tineret a APRE.

Participanții au discutat despre istoria romilor și rolul limbii romani ca element fundamental pentru păstrarea și promovarea culturii rome, dar și despre stereotipurile, discriminarea, rasismul și diferitele tipuri de segregare cu care se confruntă tinerii romi. Au învățat despre leadership, mobilizare, tipologii de lideri, tehnici de planificare, mecanismul de lobby și advocacy, în contextul reorganizării statutare a Partidei Romilor.

Suntem în plin proces de reformă. Trebuie să renunțăm și să îndepărtăm anumite disfuncționalități și să facem o schimbare la nivelul conducerii. Până acum nu au pus pe agenda publică, în mod profesionist, problemele cu care ne confruntăm„.  a declarat Cătălin Manea, președinte executiv al Asociației Partida Romilor Pro Europa.


Romii sunt singurul grup etnic cu reprezentare în întreaga țară. În județul Dâmbovița, 25 de comune din cele 89 de comune au un procent semnificativ de etnici romi.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca