Târgoviște Underground: Florin “Nana Crank” Dumitrache, autorul unor opere de artă!

Florin Dumitrache, cunoscut ca și “Nana Crank” este un artist târgoviștean care sculptează în diferite materiale, figurile unor mari sportivi, personaje de filme, domnitori, oameni marcanți!

“Pasiunea pentru artă și frumos o am de copil, de pe vremea când lucrările de sculptură din casă erau turnate de tatăl meu pe la uzină…Timpul a trecut și am ajuns în 2014, când am avut o revelație în căutările mele de autocunoaștere și dezvoltare personală! Atunci am redescoperit plastilina și lutul și talentul nativ pe care îl am la modelat. De la început am avut ambiție să-mi dezvolt talentul și să reușesc să mă fac cunoscut ca artist!”

Nana lucrează cu o gamă variată de materiale, cele mai întâlnite fiind: lut, plastilină, polimeri, ceară, ipsos. După modelarea pozitivelor, urmează cea mai grea parte, când aceste matrițe întâlnesc materiale turnate ca: ipsos, ciment, rășină și bronz, din care se obține produsul finit, adevărate opere de artă!

R: Dacă ai realiza un top 3 cu creațiile tale, care ar fi acesta?

Nana: E greu să fac un top 3 al lucrărilor mele…Toate au un rol în evoluția mea, dar cele mai importante sunt și cele mai cunoscute: Duckadam ,Hagi, Poseidon!

R: Îți poți câștiga existența din asta?

Nana: E foarte greu să trăiești din artă dacă nu ești cu adevărat foarte cunoscut…Eu am avut șansa de a fi susținut de familie pentru hobby-ul meu principal. – a mai completat acesta, care are și un job de agent imobiliar.

R: Cât a durat cea mai complexă creație a ta?

Nana: Cred că Poseidon, o lucrare de aproape 3 metri, la care nu am lucrat chiar singur, am fost ajutat uneori de un amic student la sculptură, am lucrat aproape 3 luni și am reușit să o turnăm în ipsos, după ce a fost modelat in lut, păcat că am depozitat lucrarea într-un garaj, unde s-a deteriorat! O altă lucrare mai complexă a fost Helmut Duckadam, la care am lucrat deasemenea 3 luni, cu modelat și turnat!

R: Ce teme abordezi în acest segment?

Nana : Am modelat personajele și sportivii dragi mie. Aici mă refer la personaje istorice, precum regii și domnitorii țării noaste, sportivii care mi-au marcat copilăria, plus alte personaje din filme și jocuri.

R: Cât timp crezi vei face asta?

Nana: Sper din toată ființa să modelez până la adânci bătrâneți și să recuperez perioada pierdută până la 34 de ani…nu mă mai văd făcând altceva, vreau să evoluez și să devin cunoscut pentru talentul meu! Se spune că talentul este darul pe care ni-l dă Dumnezeu, ce facem cu el e darul nostru pentru Dumnezeu! Dar în tot și în toate, este 99% muncă și 1% talent!

“Iubesc mișcarea, sportul, în general fotbal. Nu refuz, însă, niciun fel de competiție! Îmi place și am studiat istoria, geografia, îmi place să descopăr lucruri noi, să citesc, să mă joc cu copiii și să-i îndemn să-și descopere talentele, să nu se trezească bătrâni și plictisiți!” (Zâmbește)

Îți urăm mult succes în continuare, în tot ceea ce ți-ai propus! Un târgoviștean de care trebuie să fim mândri!

A consemnat Bogdan Marius Gheorghe


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro