Sindicatele din industria de apărare cer intrarea în fabricaţie a transportoarelor de luptă româneşti

Pandemia Covid 19 care a invadat omenirea se prea poate să-i trezească pe foarte mulţi la realitate şi să constate pe propria piele că în cazul unui dezastru, chiar şi medical, cum este acesta care se află în plină desfăşurare în momentul de faţă, nu prea are cine să te ajute, pentru că fiecare ţară îşi închide graniţele şi îşi vede doar de propriul interes. Extrapolând situaţia în plan militar, liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu este mai mult ca sigur că aşa se va întâmpla şi în cazul unui conflict militar, când România va fi prinsă pe picior greşit, aşa cum a fost prinsă şi acum de acest virus periculos. În opina sa este foarte posibil ca noul virus să aibă şi o parte pozitivă, adică să aibă asupra unora „efecte benefice asupra creierului, să nu atace numai plămânul”.

„Săptămâna trecută, la Bucureşti, m-am întâlnit cu ministrul secretar de stat de la industria de apărare, Simu Cristian. De ce am fost la Ministerul Economiei? Am dus din partea Uzinei Automecanica Moreni două mape privind atât transportorul Saur 2 cât şi Programul TBT 8×8, mape de prezentare cu tot ceea ce înseamnă documente de omologare, date tehnice, pentru că într-o discuţie care a avut loc între preşedintele României şi ministrul Apărării, preşedintele României a pus accent pe faptul ca achiziţiile să se realizeze cât mai mult din România.

M-a bucurat foarte mult atitudinea secretarului de stat Simu Cristian care vine din sistem, el vine de la UM Mija. Acesta a apreciat, atât el cât şi directorul general al ROMARM, modul de prezentare a celor două produse, în cele două mape pe care le-am dus la Bucureşti. Din punctul meu de vedere ar fi un lucru extraordinar dacă în final s-ar înţelege că aşa cum pe probleme de sănătate, ceea ce se întâmplă acum în lume, pe noi ne-a prins total neorganizaţi şi nepregătiţi, dacă „Doamne fereşte” mâine are loc un eveniment nedorit pe linie militară, la fel de nepregătiţi ne va găsi. Aşa cum, de 30 de ani, unii dintre noi tot spun că România trebuie să aibă propria industrie de apărare bine dezvoltată, cu o cercetare dezvoltare puternică, în aşa fel încât să ne putem ajuta în anumite situaţii singuri, pentru că am văzut acum foarte bine ce înseamnă ajutorul de la parteneri…

Cred că preşedintele a făcut o mutare care poate da speranţe industriei de apărare româneşti. Dacă preşedintele înţelege lucrul acesta şi pune în prim plan industria românească, şi nu numai pe cea de armament în totalitate, s-ar putea să facem o cotitură. Este foarte posibil ca acest virus să nu atace numai plămânul, ci să aibă totuşi efecte benefice asupra creierului”, a punctat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro