Senatorul Dragoș Popescu (USR PLUS) acuză opoziția că joacă la cacealma în chestiunea bugetului

Senatorul USR PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu, acuză principalul partid de opoziție, Partidul Social Democrat, de joc la cacealma în privința bgetului, după ce au fost depuse 3000 de amendamente. Din punctul acestuia de vedere, multe dintre solicitările de finanțare nu erau sustenabile, iar modul în care coaliţia de guvernare va cheltui banii va fi unul onest şi transparent.

“Ultimele zile ar fi.  trebuit să fie strict despre realizarea Bugetului de Stat, un proiect atât de important acum, într-o perioadă complicată și imprevizibilă dar și un moment de cotitură, de vreme ce reforma reală, atât de așteptată de noi toți, e acum cu adevărat posibilă. Cu toate acestea, mă încarcă un gust amar, asistând la mascarada PSD care încearcă, odată în plus, să confiște un moment istoric, anume cel mai mare buget dedicat investițiilor.

Cum fac ei asta? Jucând la „cacealma”, cu ajutorul a peste 3000 de amendamente. Unele mai absurde decât altele, fie interpretând bugetul drept un sac fără fund, numai bun de „jumulit”, fie fiind pregătiți să strige că „ceilalți” sunt de vină pentru că proiectele lor nu au fost aprobate. Câteva exemple ale acestor proiecte ale lor, care „vizau” Dâmbovița:

• 2.435.000 lei pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea energiei pentru Grădinița din Dărmănești
• 350.000 lei pentru amenajarea unei stații de încărcare a mașinilor electrice în Dragomirești
• „??? mii” lei (da, așa au trecut într-un act oficial, probabil pentru a înlocui cu orice sumă doresc) pentru dotarea complexului sportiv din Ocnița.

Lista continuă cu mii de astfel de „proiecte” pentru fiecare județ, fiecare cu o valoare de minimum câteva sute de mii de lei. O cacealma în toată regula și un nou mod de a submina conceptul de „Buget de Stat”.

De data aceasta însă, după atât de mult timp, din acest buget nu se vor mai „scurge” bani în buzunarele vreunui grup de interese și nici nu vor mai exista proiecte cu sume scrise din creion, ale căror valoare să nu fie cea reală. De data aceasta, banii vor fi cheltuiți onest și transparent, în folosul și cu gândul la oameni și comunități. Indiferent cât vor încerca cei la PSD să manipuleze mai departe.” a precizat Dragoş Popescu.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro