Radu Popa, despre finanţarea de la buget prin anexa 7.03: “Este practic un act de legalizare a mitei electorale”

Prin Anexa 7.03 de la proiectului bugetului de stat, guvernul Cîţu stabileşte finanţarea directă de la nivel central, cu suma de 379 milioane lei, a unor obiective de investiţii din 25 de judeţe. Anexa este considerată de către PSD un act de legalizare a mitei electrorale, iar la centrul partidului se discută de eventuale plângeri penale având în vedere faptul că jumătate din județele țării nu au nici un proiect finanțat.
Asistăm în aceste ore la asumarea Legii Bugetului de către Coaliția mincinoșilor unde apare o nouă anexă, cu nume de agent secret: 7.03!
Această Anexă reprezintă o premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare.
Nu se mai ascund banii de clientelă prin tot felul de conturi bugetare, cum au făcut anul trecut.
Se face deja totul pe față, la vedere. Se fură ziua în amiaza mare!. Anexa 7.03 este practic un act de LEGALIZARE A MITEI ELECTORALE cu banii din bugetul de stat.
Este pentru prima oară când un Guvern își arată pe față, fără rușine, condiționarea politică în alocarea fondurilor publice.
Practic în această Anexă 7.03 regăsim sumele alocate DIS-CRE-ȚIO-NAR către primarii și președinții de CJ ai celor 3 partide din Coaliția Austerității.
La Covasna, județul cu cea mai mică populație din România, primește de la Guvern 21 de milioane de lei, în timp ce Dâmbovița, cu o populație mai mult decât dublă, primește doar 672.000 de lei. În timpul acesta, Virgil Guran voteaza pentru tăierea banilor pentru Dâmbovița, iar Plăiașu și Balint tac cu demnitate și voteaza și ei aceste tăieri. Au uitat că acum trei luni promiteau orice ca să ajungă în Parlament!
Este o MITĂ NESIMȚITĂ plătită de Guvernanți către aleșii locali ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc în aceste partide.
Se folosesc banii publici, plătiți de noi, de cetățeni, pentru ca tabăra Cîțu să câștige în fața taberei Orban la Congresul PNL, sau ca tabăra Barna să câștige în fața taberei Cioloș la Congresul USR-PLUS.
Taxele plătite din greu, prin muncă, de cetățenii acestei țări au devenit MONEDĂ DE SCHIMB pentru cumpărarea de voturi la congresele acestor partide.
Este cea mai deșănțată acțiune din toate timpurile de drenare a fondurilor publice către clientela politică a partidelor aflate la guvernare.
Din acest motiv au întârziat atât de mult cu Bugetul! Se certau pe pușculița clientelei! Se certau pe sumele alocate în această anexă 7.03, adăugată, pe șest, în ultimul moment la proiectul Legii bugetului.” a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Radu Popa.
În judeţul Dâmboviţa, prin anexa 7.03 a fost fiananţat un singur proiect: asflatarea drumurilor locale din comuna Brăneşti.
Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro