Salvați-o pe Elisa! Are doar 17 ani și are nevoie de sprijinul dumneavoastră, după ce a fost diagnosticată cu cancer

Elisabeta Drăguș, Elisa așa cum o știu prietenii, este elevă în clasa a XI-a la Liceul Voievodul Mircea Târgoviște și viața ei era perfectă până în luna mai a acestui an, când a descoperit că are cancer. Întreaga poveste a fost postată de o prietenă de familie, pe pagina de facebook creată în scopul strângerii de fonduri, pentru operațiile și tratamentul de care tânăra are mare nevoie, dar pe care familia nu le mai poate plăti.

,,Totul a început in luna mai 2016, cand fetita a acuzat dureri de spate si picior pe partea dreapta.
Au urmat analize prescrise de medicul de familie cu rezultate legate de o anemie usor ridicata si o posibila viroza.
A urmat primul tratament, fara ca situatia sa se amelioreze.
Am inceput sa mergem la medici de diferite specialitati in Targoviste, de unde primeam raspunsuri cu ceea ce presupuneau ca ar fi.
In luna iunie 2016, Elisa a inceput sa faca febra aproape zilnic. Am apelat din nou la medicul de familie, care a recomandat internarea la Spitalul de boli infectioase.
Aici a urmat o alta serie de analize , in timpul internarii , iar dupa o saptamana a fost externata fara a primi un raspuns clar legat de un diagnostic.
In luna iulie am solicitat trimitere la Institutul Matei Bals din Bucuresti, unde am inceput prin internare si apoi o serie de 6 seturi de analize, efectuate la intervale cuprinse intre 1 si 4 saptamani.
In toata aceasta perioada de aproximativ 3 luni , in care rezultatele analizelor erau “incerte” am primit ca si posibil diagnostic mononucleoza sau “boala sărutului”.
La insistentele noastre de a se stabili un diagnostic pentru Elisa,mai ales ca in zona claviculei se forma o masa de ganglioni inflamati, am primit recomandarea de a merge la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.
La jumatatea lunii octombrie , Elisa a fost internata si s-au facut alte 3 seturi de analize , care spuneau acelasi lucru- rezultate incerte.
Elisa si-a pierdut mobilitatea capului si a mainii drepte, coloana a suferit modificari majore, fara ca cineva sa gaseasca o modalitate mai clara de a stabilii un diagnostic.
O prietena de familie care este si medic la Targoviste , ne-a recomandat sa i se faca o interventie chirurgicala pentru prelevarea unor probe, cu care ulterior am mers personal la laboratorul Spitalului Monza.
In tot acest timp , starea de sanatate a Elisei se inrautatea zilnic.
In data de 11 noiembrie am primit diagnosticul de la laborator: Limfom malign nonHodgkin, mai exact cancer limfatic.
Doamna doctor de la laborator ne-a transmis ca este urgent sa se intervina, deoarece copilul are o problema grava la coloana cervicala.
Am primit ajutor si copilul a fost acceptat la un spital universitar din Franta, unde coloana cervicala care era distrusa de boala, putea fi recontruita cu un polimer special printr-o interventie chirurgicala.
14 noiembrie- Elisa a ajuns in Franta, unde a fost preluata de o echipa de specialisti.
A urmat imobilzare totala in partea superioara a corpului, seturi de analize , tratamente de ameliorare a durerilor si cartografierea intregului corp.
Are nevoie de corset special, care este innoit la fiecare 3 saptamani.
In data de 18 noiembrie i s-a stabilit schema de tratament cu citostatice. Chimioterapia a inceput in data de 21 noiembrie.
In data de 23 noiembrie , a avut loc interventia chirurgicala de reconstructie a coloanei cervicale, vertebrele C2, C3 si C4 , prin introducerea unui polimer special , metoda numita popular “cimentarea gatului”.
Cheltuielile de spitalizare, tratament si recuperare ajung in medie la 1250 euro pe zi, iar perioada este de aproximativ 6 luni. Suma totala depaseste cu mult posibilitatile noastre financiare si orice ajutor este binevenit.
Am deschis doua conturi bancare , pentru cei care vor sa ajute la insanatosirea Elisei.
Va multumim din suflet !
Cont in RON
RO37RZBR0000060019081567
Cont in EURO
RO35RZBR0000060019088781

Titular cont Gabriel Drăguș (https://www.facebook.com/gabriel.popescu.5686)
Deschise la Raiffeisen Bank Sucursala Targoviste”

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 3 ganduri despre “Salvați-o pe Elisa! Are doar 17 ani și are nevoie de sprijinul dumneavoastră, după ce a fost diagnosticată cu cancer

 • 24 decembrie 2016 at 17:43
  Permalink

  Eu sunt in acelasi liceu cu ea, noi am strans fonduri si am facut o serbare caritativa , vom merge si la alte licee pentru sustinere , nu ezitati sa donati cat puteti ,este pentru o cauza nobila!

  Reply
 • 9 decembrie 2016 at 9:11
  Permalink

  Sunt verisoara mamei Elisei!am crescut cu mama Ei si cu unchiul si matusele!traiesc la Torino de multi ani si de cand am aflat de tragedia asta suntem distrusi toti!si eu si familia mea intervenim!ma numesc mihaela veronica minescu!a fost zis totul!ajutati-ne!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro