„România într-o sută de cuvinte“ sărbătorită în Târgoviște de către Institutul Hispano Român

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri și de asemenea înfrățirea municipiului Târgoviște cu orașul spaniol CastellónInstitutul Hispano Român a organizat în municipiul Târgoviște evenimentul „România într-o sută de cuvinte“.

Această acțiune a fost posibilă datorită colaborării și sprijinului acordat de către primăria TârgovișteBiblioteca Județeană „Ion Heliade Radulescu“ și aMinisterului pentru Românii de Pretutindeni cărora le adresăm pe această cale sincerele noastre mulțumiri publice.

Actul a debutat cu o scurtă prezentare a Institutului Hispano Român și cu interpretarea unei piese muzicale românești de către una dintre cele mai tinere eleve participante la eveniment.

Concursul și-a propus stimularea spiritului competitiv, dezvoltarea comunicării și dragostea pentru patrie. Competiția a fost deschisă mai multor categorii de vârstă 3-6, 7-11 și 12-18 ani. Publicul format din aproximativ 80 de persoane a fost delectat cu scenete, cântece, poezii și desene. Datorită multitudinii de lucrări deosebite ale elevilor, Institutul Hispano Român a decis acordarea a 26 de diplome și premii pentru a recompensa cum se cuvine efortul elevilor.

Două eleve aleȘcolii Gimnaziale „Teiul Doamnei“ din localitatea Teis au interpretat o melodie românească, fiind acompaniate de aplauzele publicului. La sfârșitul actului de premiere au fost citite câteva dintre lucrările câștigatoare, care au emoționat până la lacrimi pe cei prezenți în sală, datorită încărcăturii emoționale a acestora.

Acțiunea a fost coordonată și organizată de către doamnele Bica SimonaDumitru NinaCălin Gabriela și Șerban Raluca Cristina, cadre didactice în cadrul unităților de învățământ dâmbovițene, cărora am dori să le mulțumim pe această cale pentru dedicația și efortul depus pentru realizarea acestui eveniment.

Institutul Hispano Român ar dori să mulțumească în mod special dnei. Victoria Harhoiu președintă fundației „Andrei Targoviste”, pentru spijinul acordat și pentru oferirea premiilor.

La acest concurs au participat elevi de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”Școala Gimnazială „Teiul Doamnei“  Teis, ȘcoalGimnazială Răzvad, Școala Gimnazială “Prof. Ilie Popescu” ȘotangaȘcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”Școala Gimnazială „Căpsuna”Liceul Tehnic „Udrea Băleanu” șiȘcoala Gimnazială „Dora Dalles” sub îndrumarea cadrelor didactice care au dorit să se implice în această activitate internațională hispano-română și cărora de asemenea le mulțumim și le dorim să continue colaborarea cu acest gen de acțiuni.

Ținând cont că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea UnireInstitutul Hispano Român a considerat de bun prilej realizarea acestor activităti menite să marcheze așa cum se cuvine Centenarul României Mari, atât în Spania, cât și în România pentru a sublinia sentimentul de unitate și fraternitate a poporului român.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro