Reacția deputatului Carmen Holban la propunerea ca doar elevii nevaccinați să poarte mască

Obligativitatea purtării măștii de protecție în clase ar putea fi eliminată pentru elevii care s-au vaccinat. Cel puțin este unul dintre scenariile propuse de ministrul sănătății pentru anul școlar viitor (2021 – 2022). În acest moment, purtarea măștii în interior este obligatorie pentru toți elevii.

Deputatul PSD Carmen Holbam critică această propunere, considerând că o dată pusă în practică va crea discriminări între elevi. Acesta spune că, mai degrabă, autoritățile ar trebui să-i testeze periodic pe cei care nu se vaccinează din diferite motive, obiective sau personale.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit zilele trecute cu o altă aberație, situație care devine marcă înregistrată a celor de la USRPLUS. Doamna ministru ar dori ca la toamnă, atunci când copiii vor începe școala,  elevii care nu s-au vaccinat anti-Covid să fie obligați să poarte mască.

Lăsând la o parte discriminarea care s-ar putea produce din cauza acestei măsuri, Ioana Mihăilă nici măcar nu a luat în calcul organizarea de testări periodice la nivelul școlilor, ca metodă de prevenție alternativă pentru elevii și profesorii care nu vor fi vaccinați din motive personale sau obiective.

Nu le este suficient faptul că țara noastră a rămas singurul stat din Uniunea Europeană care nu are o procedură clară de testare anti-Covid pentru sistemul de învățământ.” a spus Holban.

În România, se pot vaccina elevii cu vârsta între 12 și 18 ani, vaccinul administrat fiind Pfizer. Până la jumătatea lunii mai, conform datelor oficiale, aproximativ 60% dintre profesori se vaccinaseră.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro