PSD Dâmbovița vrea să ducă 12.000 de oameni la miting. Ce mesaje a primit Adrian Țuțuianu la convocarea de pe facebook

12.000 de dâmbovițeni, vor participa, după spusele partidului, la mitingul împotriva abuzurilor, convocat de Partidul Social Democrat, pentru sâmbătă seara de la ora 20:00. Social democrații locali vor să fie primii în topul județelor, după numărul de oameni duși la București. Din cei 12.000, 2.000 ar trebui să plece din Târgoviște. Celor 12.000, ALDE promite că le va alătura alte 500 de persoane din rândurile membrilor săi.

Conform liderilor politici locali, majoritatea dâmbovițenilor vor merge la miting cu mașinile proprii. La 12.000, înseamnă o coloană de mașini de 2.400 de autovehicule, numai din Dâmbovița. Din practica mitingurilor trecute, se poate presupune ca la categoria mașini personale se vor încadra, printre altele,  și microbuzele școlare deținute de primării. Ca să strângă cei 12.000 de manifestanți, PSD Dâmbovița trebui să mobilizeze, în medie, 113 persoane din fiecare localitate a județului.

Conform unui convocator al PSD Constanța, făcut public de presa centrală, manifestații trebuie să respecte mai multe reguli. În primul rând trebuie să fie îmbracați în alb, dar și să poarte un semn distinctiv pentru județ, cel mai probabil pentru a se putea verifica numărul de persoane declarat de liderii locali. La 50 de persoane trebuie o pancartă cu numele județului (240 de bucați la Dâmbovița), iar la fiecare 100 de persoane, un steag tricolor (120 de steaguri pentru Dâmbovița). În rest, oamenii sunt organizați similar  pionierilor de pe vremuri: șef de grupă (10 persoane), șef de grup (40 de persoane), șef de detașament (100 de persoane).

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu,  a postat pe pagina sa de facebook un mesaj de mobilizare pentru mitingul de sâmbăta.  “Mitingul de sâmbătă, din Piața Victoriei, va fi un eveniment de referință pentru principiile pe care le apărăm și în care credem. Va fi mitingul românilor împotriva abuzurilor și pentru protejarea unor drepturi fundamentale! Va fi protestul împotriva subminării unor instituții democratice din procesul decizional la nivel de stat de drept! Va fi glasul acelora care își doresc o țară normală, în care oamenii să nu aibă de suferit, nevinovați fiind. Sunt sigur că ne regăsim foarte mulți în aceste cuvinte. Tocmai de aceea, fără obscuritate, asumat și transparent, mergem sâmbătă în Piața Victoriei! Vă aștept acolo, pentru o demonstrație pe care nimeni să n-o poată ignora!” a scris acesta. Mesajul a fost, însă, receptat negativ de internauți.  “Cu tot respectul, pentru ce sa protestăm? Poate în sinea dumneavoastră, nici dumneavoastră domnule Țuțuianu nu credeți cu adevărat în acest miting dar lecția oferită în toamnă când v-au mazilit de la minister v-a făcut să acceptați ordinele primite de sus.” i-a scris un tănăr din județ.

 


 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro