“Primari în două tururi”, respins la Senat. Reacția USR PLUS

Legea privind alegerea primarilor în două tururi, o inițiativă a mai multor parlamentari USR, a fost respinsă în Senat. Legea face parte din proiectul USR “Oameni noi în politică”. Legea va merge pentru dezbatere și vot și în Camera Deputaților, aceasta fiind camera decizonală.

De la votul din Senat au lipsit 16 parlamentari PNL, deși USR și PMP au ca și condiție pentru susținerea Guvernului Orban și modificarea sistemului de vot pentru primari, în două tururi de scrutin.

USR PLUS consideră că modul în care s-a desfășurat votul pentru această inițiativă arată că este nevoie de alegeri anticipate.

Acest vot arată că nicio măsură de reformă nu poate trece prin acest Parlament. Arată că orice guvern PNL minoritar va fi prizonierul PSD și al jocurilor de interese făcute de PSD. Arată de ce avem atât de mare nevoie de alegeri anticipate. 

Miercuri 16 octombrie a.c. PSD s-a aliat cu UDMR împotriva USR, PNL și a celorlalte partide. Au avut 47 de voturi împotriva legii, față de numai 33 pentru, în condițiile în care aproape 40% dintre senatorii PNL au lipsit de la vot. 

Acesta va fi viitorul unei guvernări minoritare PNL. O guvernare slabă, fără susținere reală, care va fi nevoită să cedeze tot timpul șantajului partidelor pesediste pentru a-și putea trece și cel mai mic proiect de lege. Nici vorbă de reforme, nici vorbă de stabilitate. 

Am dat jos guvernul Dăncilă, dar din cauza grabei cu care președintele Iohannis și PNL se aruncă la guvernare, ne vom trezi, la fel ca în 2016, că după un an de zile PSD se va întoarce pe cai mari la Palatul Victoria. 

USR și Alianța USR PLUS susțin declanșarea alegerilor anticipate acum, cât timp PSD este slab, astfel încât să putem vota o guvernare solidă, care să poată face reformele de care România are nevoie și care să țină PSD în opoziție 10 ani de-acum înainte. Dacă vrem cu adevărat să scăpăm țara de PSD, atunci trebuie să avem curajul să facem anticipate acum“, se arată într-un comunicat al  Alianței USR PLUS Dâmbovița.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro