Preşedintele ALDE Dâmboviţa nu dă şanse prea mari Guvernului Orban

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Petre Ionel a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că nu are încredere în Ludovic Orban, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern al României! În nume personal, acesta a ţinut să sublinieze că liberalul Ludovic Orban nu are nici expertiza necesară, dar nici înţelepciunea de a duce mai departe proiectele bune din Guvernul PSD – ALDE. Chiar dacă parlamentarii ALDE au pus umărul la doborârea Guvernului PSD, prin moţiune de cenzură, liderul ALDE Dâmboviţa, Petre Ionel a ţinut să sublinieze că partidul său nu va susţine noul Guvern dacă nu se respectă cele trei condiţii de bază impuse de ei, respectiv să nu se renunţe la cota unică, să nu se desfiinţeze Secţia Specială de Investigare a Magistraţilor şi fără reprezentanţii PMP în noul Guvern.

Referitor la noul Guvern, ca părere personală, bineînţeles că nu mă dezic de ce am spus până acum şi consider că propunerea de premier nu e una onorantă, o spun  în nume propriu, nu în numele partidului, dar atâta timp cât vorbim de un partid democrat în care decizia se ia în mod democratic, prin vot, mă supun deciziei majorităţii de a susţine noul Guvern. Consider că Ludovic Orban nu are expertiza, tăria şi înţelepciunea necesară de a duce mai departe atât proiectele bune care au fost demarate în Guvernul ALDE – PSD, cât şi alte proiecte, pe termen scurt, care să dea dovadă românilor că lucrurile se pot îndrepta. Însă, repet, e foarte important ca echipa pe care şi-o formează să fie una competitivă, cu experienţă şi nu una clientelară. Dacă depăşeşte acest nivel are şanse de izbândă, altfel va fi un guvern care se va naşte mort.

De altfel colegii mei şi-au explicat votul în Biroul Politic Central, pentru a susţine noul Guvern, numai în anumite condiţii,  respectiv cele pe care le-am promovat ori de câte ori am putut şi ne referim la cota unică de impozitare, să nu fie modificată, despre faptul că nu vrem să se lege de Secţia de Investigare a Abuzurilor din Justiţie şi cel mai important pentru mulţi dintre colegii mei a fost ca oamenii lui Petrov (n.n. Traian Băsescu) să nu fie prezenţi în noul Guvern, pentru că ştim ce poate să facă Petrov şi echipa în ţară, ştim cum s-a comportat şi am prefera să mergem pe un Guvern care chiar dacă este în minoritate să fie un Guvern PNL, un guvern care până acum avea tot felul de soluţii şi aş vrea să văd că poate să vină cu ele şi poate să le pună în practică, bineînţeles asta pentru bunăstarea românilor”, a precizat preşedintele ALDE Dâmboviţa, Petre Ionel.


Vezi și:  TÂRGOVIȘTE: Răsfăț culinar cu specialități de toamnă, în acest week-end, în Parcul Mitropoliei

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro