POVESTE DE VOLUNTARIAT: Dr. Toma Crăciunoiu, arbitru în concursurile de prim ajutor

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTEDE VOLUNTARIAT!

Medic specialist medicină generală şi şef serviciu Creşe în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte, dr. Toma Crăciunoiu s-a alăturat echipei de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa în 2001, din acelaşi motiv pentru care a ales şi profesia de medic: “mi-a plăcut să lucrez cu omul, cu atât mai mult cu copilul”, după cum ne-a mărturisit cel care a format zeci de voluntari tineri în acordarea primului ajutor.

În ce activităţi ale Crucii Roşii v-aţi implicat?

Am pregătit voluntari în prim ajutor. Am participat la activităţile privind sănătatea cu măsurarea tensiunii arteriale şi glicemii şi nu numai. Sunt formator din 2001 şi arbitru naţional din 2003. Am participat ca arbitru la faza zonale şi naţionale pentru concursurile de prim ajutor.

DSC_0713

Ce atribuţii are un astfel de arbitru?

Am început activitatea de arbitru în 2001, la faze locale. Am fost şi arbitru de caz şi arbitru şef. Arbitru de caz urmăreşte timpii procesului de prim ajutor, maniera de execuţie a manevrelor, modul de discuţie cu victimă ş.a. Arbitrul şef urmăreşte echipa în ansamblu.

toma craciunoiu DAS (1)

Cum a evoluat Dâmboviţa în toţi aceşti ani, la nivel de intervenţie în caz de dezastre?

Am format o echipă bună cu Eugen Florea şi în funcţie de timpul disponibil am reuşit să facem nişte echipe foarte bune în detaşamentul de intervenţie în caz de dezastre, cu rezultate bune şi la nivel internaţional. Am câştigat mai mult de jumătate din fazele naţionale ale concursului de prim ajutor. Dâmboviţa pleacă întotdeauna ca favorită.

toma craciunoiu DAS (3)

Care sunt recompensele pentru timpul şi cunoştinţele oferite Crucii Roşii?

Am multe amintiri frumoase. Am fost şi prin tabere de corturi, şi în tabere de prim ajutor la mare, şi în concursuri. Întotdeauna rămân amintiri plăcute. Avantajul voluntariatului este că petreci timpul într-un mod util şi plăcut.

 toma craciunoiu DAS (5)


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro