Poveste de voluntariat: Ariana Nistor: „Toți avem ceva de oferit”

 Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

 

Ioana Ariana Nistor are 18 ani și este elevă la Colegiul National „Nicolae Titulescu” Pucioasa. Are ca pasiuni pictura, călătoriile, jurnalismul, și acțiunile pentru salvarea câinilor maidanezi.

Tânăra își dorește ca după absolvirea liceului să urmeze cursurile Universității București- Facultatea de Litere.

De aproape un an de zile, Ariana este voluntară la Crucea Roșie Dâmbovița și spune că acest lucru i-a adus până acum multe satisfacții spirituale, a-i ajuta pe ceilalți fiind unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poate face un om pentru semenii săi.

A participat la mai multe activități, iar în prezent urmează cursul de prim ajutor, unul dintre cei mai importanți pași în fișa unui voluntar de Cruce Roșie.

-De ce ai ales să fii voluntară la Crucea Roșie? De cât timp ești voluntară?

– Am ales voluntariatul deoarece am mult mai multe oportunități pentru a ajuta societatea. Ca elevi, avem multe alternative de a petrece timpul liber și avem nevoie să fim motivați destul de puternic atunci când alegem să fim voluntari de Cruce Roșie sau nu.  Mai întâi de toate, trebuie să știm ce înseamnă să fi voluntar. A fi voluntar înseamnă a acționa în conformitate cu Principiile Fundamentale ale Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a lucra la cele mai înalte standarde de calitate, dar și de a acționa în caz de urgență fără a aștepta recompensa materială. Sunt voluntar de aproximativ un an și este o oportunitate de a fi parte a unei organizații prestigioase, într-o echipă puternică, de a face ceva pentru mine, dar și pentru cei din jur, de a readuce zâmbetul pe chipul celor nefericiți. Știu că pot contribui cu ceva în această lume neînsemnată.

ariana nistor

-Îți ocupă mult timp activitatea de voluntariat?

Școală, concursuri, pictură, dar și voluntariat… De fapt, trebuie să înveți să-ți folosești timpul eficient, să fi organizat. Fie că e vorba de școală sau voluntariat, fiecare activitate își are locul în această sferă a timpului.

 ariana nistor2

 -Ai și satisfacții de la această activitate?

Bineînțeles că există satisfacție, mai ales spirituală, spre care țintesc, spre a-mi hrăni sufletul cu bucuria altora.

 

-Ce ai învățat până acum, de când ai devenit voluntară?

Din fiecare activitate învăț câte ceva. În acțiuni trebuie să ști să lucrezi în echipă, apoi să fi serios, ambițios, creativ și lista poate continua.

 ariana nistor3 ariana nistor4

-Care a fost cea mai palpitantă situație, de când ești voluntară?

Consider că în fiecare acțiune există câte o parte palpitantă, însă o anumită activitate și-a lăsat o amprentă adâncă asupra mea. La aceasta, am contribuit, trup și suflet, toți voluntarii. Timp de câteva luni, echipa de voluntari de Cruce Roșie ai filialei Dâmbovița a lucrat la un emoționant spectacol oferit copiilor de la Centrul de Plasament Găești. Pas cu pas, am realizat sceneta, decorul, cup song , coregrafii, care mai târziu au adus rezultatul mult așteptat, adică bucuria copiilor.

 

-Crezi că îți va fi utilă în viitor această experiență la Crucea Roșie?

Experiența continuă la Crucea Roșie, prin diferite activități precum:  pregătirea și intervenția în caz de dezastre, campanii de promovare a sănătății, promovarea și difuzarea Dreptului Internațional Umanitar. Fiecare lucru îmi va fi util în viitor.

 

-Le-ai recomanda și altora să devină voluntari? De ce?

Oricine poate deveni voluntar de Cruce Rosie, nu contează vârsta, toți avem ceva de oferit. Contează să fi motivat și implicat pentru un viitor mai frumos, pentru o nouă aventură.

voluntarariananistor

Citește și Poveste de voluntariat: Radu Bădoiu, cel mai pregătit în caz de dezastre

radu-badoiu6

 

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Poveste de voluntariat: Ariana Nistor: „Toți avem ceva de oferit”

  • 24 martie 2015 at 8:58
    Permalink

    Asa este, cu totii avem ceva de oferit, ne mai lipseste pornirea … nu avem o educatie in spiritul civic, grijile si nevoile ne ingradesc orizonturile. Trebuie sa intelegem ca bunastarea societatii se reflecta asupra noastra – un motiv suficient ca fiecare sa isi aduca aportul (teoretic)

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro