POVESTE DE VOLUNTARIAT: Alexandra Bîngă – “Ajut când pot, şi în afara acţiunilor Crucii Roşii”

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Alexandra Bîngă, Luky pentru apropiaţi, este elevă a Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte. S-a legat sufleteşte de Crucea Roşie de la primul contact. “În clasa a VII-a am participat la concursul “Sanitarii pricepuţi” şi am venit la Crucea Roşie să facem cursuri de prim ajutor. Mi-au plăcut de la început activităţile şi oamenii de aici. Am dobândit foarte multe cunoştinţe de prim ajutor, am învăţat din diverse situaţii fericite sau nefericite şi am legat prietenii”, mărturiseşte adolescenta de 16 ani.

binga crucea rosie (9)_600x450

binga crucea rosie (5)_600x398

binga crucea rosie (1)_600x450

“Nu vin aici că trebuie, ci că-mi place şi că vreau să ajut”

Elevă la profil Ştiinţe ale naturii, ea îşi doreşte o carieră în medicină, fie în chirurgie, fie în medicină legală, iar până atunci vrea să acumuleze cât mai multe cunoştinţe conexe. Nu i se pare grea munca de voluntar şi spune ca va găsi întotdeauna timp să participe la acţiunile Crucii Roşii. “Unii colegi se întreabă cum pot să-mi împart timpul. Dar fac voluntariat în timpul liber şi o fac din plăcere. Nu vin aici că trebuie, ci că-mi place şi că vreau să ajut”, clarifică Alexandra Bîngă.

binga crucea rosie (2)_600x583

binga crucea rosie (3)_600x503

“Ar trebui să ne gândim mai mult la ceilalţi”

A participat la diverse acţiuni, de la distribuire apa/alimente la acţiuni de prim ajutor şi acţiuni sociale. “Mă impresionează acţiniile în care mergem să ducem ajutoare oamenilor. Sunt atât de fericiţi că primesc ceva, iar copiii nu ştiu ce să aleagă mai întâi – jucăriile, mâncarea, dulciurile. Ar trebui să ne gândim mai la ceilalţi, deşi avem tendinţa de a fi egoişti”, crede eleva. În amintire i-au rămas încă vii şi experienţele de la Centrul de Copii din Găeşti. “De Haloween am fost şi am făcut dovleci. I-am văzut pe copii foarte entuziasmaţi. Am făcut şi de Crăciun un spectacol, unde au participat mulţi voluntari, în parteneriat cu All for Dance. Copiii au fost foarte bucuroşi, încântaţi de cadouri” povesteşte încă impresionată adolescenta.

binga crucea rosie (10)_600x399

binga crucea rosie (4)_600x399

binga crucea rosie (7)_600x450

binga crucea rosie (12)_600x450

Ea spune că nu poate să-şi imagineze viaţă fără voluntariat şi se implică în acţiuni de întrajutorare ori de câte ori are ocazia. “Ajut când pot, şi în afara acţiunilor Crucii Roşi. De exemplu, jucăriile pe care nu le mai folosesc le-am dus copiilor care se pot bucura de ele, la ţară, la bunica mea. Acolo sunt mulţi copiii sărmani”, explică Alexandra, alias Luky, Bîngă.

binga crucea rosie (6)_600x450

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro