PNL anunță că nu-l va vota pe Oprea la șefia CJD. Însă, Oprea nici nu va avea nevoie de voturile liberalilor

Biroul Permanent Județean al PNL Dâmbovița a decis că liberali din CJD vor sta în sală, dar nu vor vota înlocuirea  actualului președinte al CJD, Daniel Comănescu, cu fostul președinte de CJD, Alexandru Oprea.  Decizia a fost comunicată și reprezentanților mass media chiar de către președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran:

,,Referitor la scandalul din PSD  Dâmbovița din momentul de față, cu  dorința de a-l schimba pe președintele CJD,  vă spunem foarte clar poziția noastră, nu intrăm în acest scandal, nu ne vom implica să votăm de o parte sau de alta. Efectiv nu vom participa la acest vot și am luat această hotărâre în Biroul Județean. Vom sta în sală, dar nu vom vota pentru că suntem convinși că indiferent cine va conduce de la PSD, cel care este sau cel care va veni, lucrurile vor sta la fel. (…) Aici, la Dâmbovița, în majoritate a condus PSD și din păcate acest lucru se vede… Așa că nu ne implicăm în acest scandal pentru că nu avem ce să alegem efectiv mai bun”, a  precizat, la Târgoviște, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

Despre rocada de la vârful CJD se vorbește de mai multă vreme. De altfel, președintele interimar PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a anunțat la întâlnirea cu primarii, drectorii de deconcentrate și consilierii partidului, care a avut loc pe 1 decembrie, că pe perioada lipsei sale din Târgoviște, Oprea este cel care coordonează activitatea consilierilor județeni ai partidului, dar și relația cu primarii partidului.

În ciuda anunțului făcut de PNL, dacă se va ajunge la propunerea ca  Oprea să preia conducerea CJD, acesta nu va avea nevoie de voturile liberalilor așa cum nu a avut nevoie nici Comănescu. Conform informațiilor noastre, modificări pe postul de președinte se vor face cu postul  vacant, așa că pentru alegerea noului președinte va fi nevoie de jumătate plus 1 din voturi. PSD are o majoritate covârșitoare în CJD (22 PSD – 13 PNL), putând să insaleze, fără emoții, președintele, iar chestiunea înlocuirii se va tranșa în interiorul partidului. Este aproape imposibil ca într-o asemenea situație PSD să negocieze ceva cu PNL, cum este foarte puțin probabl ca Oprea să își înceapă un eventual mandat cedând poziții către liberali. Aceștia au avut întâlniri, însă, cu actualul președinte Daniel Comănescu, chiar în ziua în care au anunțat că nu îl vor vota pe Oprea, ceea ce sugerează totuși că ar fi tentați, în anumite condiții, să intre în scandalul dintre social democrați.

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro