(P)„Greaua moștenire” lăsată de PSD – o țară situată pe locul doi în UE la creșterea economică

Guvernul Dăncilă lasă „moștenire” o țară situată pe locul doi în UE la creșterea economică, pe primul loc la creșterea productivității muncii, pe primul loc la reducerea decalajelor de putere de cumpărare față de media Europeană, pe primul loc la mai multe culturi agricole, pe primul loc la acordarea subvențiilor fermierilor, cu o rată de absorbție a fondurilor europene aproape de media UE.

Guvernarea PSD  din ultimii  trei ani (deci fără a fi un mandat complet) se situează pe locul doi față de celelalte guverne din România la numărul de kilometri de autostradă (115 km în guvernarea actuală). Pe primul loc e precedentul guvern condus de PSD (guvernul USL, cu 139 km), iar pe locul trei este tot un ministru PSD, Miron Mitrea cu 98 de Km. Iar PSD lasă în urmă proiecte de autostrăzi deja lansate sau deja în execuție de aproape 200 de Km.

Invocarea „grelei moșteniri” anunță întotdeauna austeritatea.

Gaura închipuită de 11 miliarde lei rezultă din modificările pe care vrea să le facă PNL în favoarea corporațiilor prin:

• Eliminarea taxării din OUG 114 din sectoarele bancar, energie, comunicații (impact 2,6 miliarde lei)

• Eliminarea impozitării contractelor part-time la valoarea salariului minim și reinstituirea muncii la gri (impact 1,5 miliarde lei)

• Eliminarea supra-accizei (impact 3 miliarde lei)

În ianuarie 2017 când PSD a preluat guvernarea a găsit o gaura reală (nu iluzii) de 17 miliarde lei – din care 10 miliarde lei minus în veniturile bugetare. În plus, la preluarea guvernării de PSD în 2017 exista o pierdere certă de venituri de 7 miliarde lei din măsurile luate deja de guvernul tehnocrat care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 respectiv: reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2017, se elimină supraacciza pe carburanţi şi taxa pe stâlp.

PSD nu s-a plâns atunci de „Greaua moștenire” cum face acum PNL. Atunci PSD a venit cu soluții inteligente și a majorat de două ori punctul de pensii, salariul minim etc., iar în același timp a obținut cea mai mare creștere economică din UE.  Veniturile  bugetare au crescut de la 224 miliarde lei la 252 miliarde lei, adică un plus de 28 miliarde lei.

Ceea ce se întâmplă acum este reeditarea modului de acțiune din 1996, după ce Convenția Democrată a câștigat alegerile și a preluat puterea.  Așa cum însă și cei 15.000 de specialiști ai CDR s-au dovedit fake-uri, așa și guvernul lui Iohannis își va trăda incompetența.

Adevărul despre guvernarea PSD e unul singur și e spus de cifre.  Iată  „greaua moștenire” lăsată de PSD (2019 vs. 2016)

• PIB-ul e cu 35% mai mare (1.032 miliarde lei, față de 765 miliarde lei)

• PIB-ul pe locuitor a crescut cu 2.504 euro (de la 8.650 euro, la 11.154 euro)

• Avuția netă a populației a crescut cu 341 miliarde lei (+20%)

• Datoria guvernamentală a scăzut cu 2,3 puncte procentuale din PIB

• Datoria guvernamentală pe termen s-a înjumătățit, de la 6,9% din total datorie la 3,3%.

• Investițiile străine directe anuale sunt mai mari cu aproape 1 miliard euro pe primele 8 luni din 2019 față de 2016.

• Veniturile la buget sunt mai mari cu 37%

• Investițiile făcute de la bugetul de stat sunt mai mari cu 32%

• Randamentul titlurilor de stat la 10 ani a crescut de la 3,51% la 4,16% (Publicitate Electorală)

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro