Parlamentarii PSD Dâmboviţa, reacţii după demisia lui Costache: “Șobolanii sunt primii care părăsesc o corabie ce se scufundă!”

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață. La originea demisie se află, se pare planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus, pe care ministrul l-ar fi prezentat presei, fără consultarea Guvernului. Premierul Ludovic Orban a anunțat că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Demisia lui Costache a fost criticată de politicienii PSD de Dâmboviţa, acesta fiind acuzat de proasta gestionare a situaţiei coronavirus şi de lipsa medicamentelor şi echipamentelor necesare luptei cu virusul.

Deputat Corneliu Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa

Șobolanii sunt primii care părăsesc o corabie ce se scufundă!
Deși comparația este dură, alt termen care poate descrie demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există.
Să ceri medicilor și oamenilor să fie responsabili, iar tu să demisionezi este INCALIFICABIL.
Să ieși în fața românilor și să le promiți că vor fi testați pentru depistarea COVID-19, doar ca liberalii tăi să primescă pe mână peste 30 de milioane de euro prin licitații atribuite, este un gest CRIMINAL.
Sute de medici, asistente și politiști s-au îmbolnăvit pentru că Ministerul Sănătății, respectiv Victor Costache, nu le-a dat echipament de protecție ține de domeniul penalului.
Iohannis, Orban, Câțu și Costache vor rămâne în istoria acestei țări ca personaje ce au arătat adevărata față a liberalismului: se gândesc la banii care trebuie să intre în buzunarul privaților, fără să-i intereseze oamenii simpli și grijile lor!

Deputat Carmen Holban, preşedinte OFSD Târgovişte

Victor Costache pleacă de la conducerea Ministerului Sănătăţii, unde, de fapt, nici nu ar fi trebuit să fie!

Victor Costache a obținut aviz negativ in cadrul comisiei de sănătate. Am fost acuzaţi de politicianism, după votul negativ. Astăzi, chiar Victor Costache recunoaşte prin demisia sa că nu e pregătit să fie ministru. Nu era mai bine ca Orban să ţină cont, de la început, de decizia comisiei?

Ministrul Costache pleacă, lăsând un sistem medical în plină criză de medicamente şi materiale sanitare, în contextul general al unei pandemii de Covid-19. Guvernul trebuie să-şi asume răspunderea pentru această situaţiei şi să o rezolve urgent pentru că dreptul la sănătate este garantat de Constituţie.

Deputat Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa

Încă un dezertor în bătălia pentru România – Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a abandonat lupta cu coronavirusul, lasând mai multe spitale închise şi un haos general.
Şi-a început mandatele de ministru cu avize negative şi le-a finalizat fugind de răspundere.
Vina pentru o Românie fără ministru al Sănătăţii în plina criză de coronavirus aparţine premierului Ludovic Orban, care a refuzat să îl înlocuiască atunci când a primit avize negative în Parlament. Iresponsabilitate la cel mai înalt nivel.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro